Gemeentenieuws Molenlanden

'We konden geen pap meer zeggen, maar gelukkig fietsen we ook heel wat kilometers deze dagen.'
'We konden geen pap meer zeggen, maar gelukkig fietsen we ook heel wat kilometers deze dagen.' Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: Hollandse zomer

15 jul, 12:07 Column 86 keer gelezen

We genieten de laatste weken van heerlijk weer. Echt een Nederlandse zomer. Afwisseling van bewolkte dagen, soms een stevige regenbui en veel zonnige perioden. Onlangs vroeg ik enkele Oekraïners wat zij opvallend vonden aan Nederland. Ik merkte aan alles dat ze voorzichtig wilden zijn en onze - soms bijzondere gewoonten - niet te kritisch wilden benaderen.

Zo blijft ons ‘een koekje bij de koffie, en een biscuitje bij de thee’ zelfs voor koningin Maxima iets echt Nederlands. Op onze Zomertour 2022 hebben Anneke en ik afgelopen week verschillende gastgezinnen met Oekraïners bezocht. Op een morgen wel drie families en dat betekende ook drie keer Oekraïense zelfgemaakt taart. Hun manier om gastvrijheid te tonen en dankbaarheid. We konden geen pap meer zeggen, maar gelukkig fietsen we ook heel wat kilometers deze dagen.

Wat de Oekraïners opviel, was dat het weer zo wisselvallig, in hun ogen, zo onstabiel is. Regen, mist, bewolking, wind en zon op één dag. Tja, dat is een Nederlandse zomer. Daarom zoeken we vaak, juist in de zomervakantie, een land met iets stabieler weer op. Anderen blijven in eigen land en proberen rust of vertier te zoeken in de natuur, aan het strand of in de bossen. Gewoon even weg van huis, ontspannen in een andere omgeving.

Ik wens jullie allemaal een goede vakantietijd toe. Toch zijn er ook velen die deze periode thuisblijven. Soms uit eigen keus, maar soms kunnen zij niet weg door omstandigheden. Laten we oog hebben voor deze thuisblijvers, de ouderen en mensen die niet in de gelegenheid zijn om elders vakantie te vieren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.