Gemeentenieuws Molenlanden

"We hebben in twee dagen 98 km gefietst, heel veel kopjes koffie gedronken"
"We hebben in twee dagen 98 km gefietst, heel veel kopjes koffie gedronken" Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: Zomertour 2022

8 jul, 16:59 Column 141 keer gelezen

Onlangs sprak een man mij aan: ‘Ik lees uw stukjes in Het Kontakt altijd, maar vind ze soms wel wat moeilijk.’ ‘Dat is jammer’, antwoordde ik, ‘ik wil juist dat de column voor iedereen leesbaar is.’ ‘Nou’, zo vervolgde mijn gesprekspartner, ‘laatst stond er een tip in om de film de ‘Wilde Waard’ te gaan bekijken. En dat heb ik gedaan.’ Juist voor deze lezers, dit keer weer een tip: als het (nog) kan, ga fietsen door Molenlanden.

Anneke en ik zijn weer begonnen aan de ‘Zomertour 2022’, 8 dagen fietsen door onze mooie gemeente. In de zomer van 2020 hebben we in 15 dagen door alle 20 kernen gewandeld. Vorig jaar hebben we gefietst en de inwoners die zich hadden aangemeld bezocht. Nu gaan we verder met het ontdekken van Molenlanden. Zomertour 2022: op bezoek bij boeren, ondernemers, verenigingen en instellingen én natuurlijk inwoners. De eerste twee dagen: 1 en 2 juli zitten er al weer op. We hebben in twee dagen 98 km gefietst, heel veel kopjes koffie gedronken, twee keer een lunch en een diner genoten en heel veel mensen gesproken.

Wat ik nu zo mooi vind, is te ontdekken waar iemands hart voor klopt. Echt nieuwsgierig proberen te luisteren en wat kom je dan veel mooie mensen tegen. Dat is ook een tip: ‘ga op zoek naar waar iemand enthousiast over is.’ We spraken met de organisatoren van Molenpop, die heel bewust een mooie dag willen organiseren voor Nieuw-Lekkerland. We spraken en speelden mee met een basketbaltrainer, die basisschoolkinderen kennis liet maken met deze sport. We spraken drie boeren, afzonderlijk op hun eigen bedrijf. Juist in deze moeilijke tijd viel ons op dat ze toch nog perspectief zien en kansen. Daar heb ik heel veel bewondering voor.

Ook hebben we op drie verschillende plaatsen mensen met een beperking ontmoet, onder andere op een zorgboerderij en in het Thomashuis in Streefkerk. Wat een zorg en liefde schuilt er achter de voordeuren van deze initiatieven. Wat leven we - ondanks de zorgen die er zijn - in een mooi land en prachtige gemeente. Vandaag (vrijdag 8 juli) vervolgen we onze zomertour. Op onze sociale media en de gemeentepagina in de krant kunnen jullie ons volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.