Gemeentenieuws Molenlanden

In heel veel wijken is een buurtapp, waarin je elkaar kunt informeren, attenderen op en alarmeren over bijzonderheden.
In heel veel wijken is een buurtapp, waarin je elkaar kunt informeren, attenderen op en alarmeren over bijzonderheden. Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: Zeven inbraken

Algemeen 310 keer gelezen

Onlangs werd in Molenlanden melding gedaan van zeven inbraken in een week. Dat zijn er, zeker voor onze gemeente, uitzonderlijk veel. Af en toe is er sprake van inbraken, maar zo veel in een week had ik nog niet eerder gehoord. Er is geen reden voor grote zorg, want Molenlanden staat al jarenlang hoog op de lijstjes van veilige gemeenten. Daar ben ik blij mee en dat willen we graag zo houden.

Achter iedere inbraak schuilt een eigen verhaal. In sommige gevallen komt het bijvoorbeeld doordat een raam niet goed gesloten was. Soms was een achterdeur eenvoudig te forceren. We kunnen zelf veel doen om inbraken te voorkomen. U kent het wel: alles goed op slot, effectieve buitenverlichting, noem maar op. We kennen immers allemaal het spreekwoord: ’de gelegenheid maakt de dief’.

De politie surveilleert momenteel extra, ook in niet herkenbare auto’s. Daarom is ook een elektronisch bord aan het begin van de N214 geplaatst. Mijn oproep aan jullie als inwoners is om extra alert te zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je huis veilig is en wees oplettend en sla zo nodig alarm.

In heel veel wijken is een buurtapp, waarin je elkaar kunt informeren, attenderen op en alarmeren over bijzonderheden. Elke maandag start mijn dag op het gemeentekantoor met het politieoverleg. De column heb ik die ochtend dan thuis al geschreven. We spreken tijdens dit overleg met de coördinerend wijkagent over belangrijke voorvallen vanuit het perspectief van de politie. Van alles passeert de revue, bedoeld om Molenlanden nog veiliger te maken. Ik hoop tijdens dit overleg niet weer te horen over zeven inbraken in een week. Hoopt en werkt u mee? Wees alert en waakzaam en voorkom (waar mogelijk) inbraak ellende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen