Gemeentenieuws Molenlanden

In de Autismeweek 2023 vragen we ook in Molenlanden aandacht voor autisme.
In de Autismeweek 2023 vragen we ook in Molenlanden aandacht voor autisme. Foto: gemeente molenlanden

Bekijk hier onze Autisme special in Het Kontakt

Algemeen 407 keer gelezen

In Het Kontakt van deze week hebben we als gemeente een mooie special geplaatst over het onderwerp autisme, met o.a. twee ervaringsverhalen en informatie over het cursus aanbod in Molenlanden.

Ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme... want autisme heeft veel uitingsvormen en iedereen is uniek. Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme, zoals ouders, broers, zussen, partners, leraren en zorgverleners, is veel groter. In de Autismeweek 2023 vragen we ook in Molenlanden aandacht voor autisme. Omdat het belangrijk is dat er steeds meer begrip komt voor iedereen die met autisme te maken heeft

Bekijk de special hier online

In onze special vind je onder meer twee ervaringsverhalen. Van Claudia bijvoorbeeld. Zij volgde de Mantelouderbijeenkomsten Autisme: ‘We willen onze kinderen helpen de mooiste versie van zichzelf te worden’. En een interview met Rietje die deelnam aan de Partnercursus Autisme: ‘Autisme is veel meer dan ik kan bedenken’.

De hele special bekijken kan hier!

Mantelouderbijeenkomsten Autisme

Deze serie bijeenkomsten is voor alle ouders en verzorgers die zorg dragen voor een kind met (vermoeden van) autisme. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en vinden van herkenning bij andere ouders. De volgende bijeenkomsten starten begin oktober. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Wessels. Zij is bereikbaar via: info@welzijnmolenlanden.nl of 085 00 66 089

Partnercursus Autisme

Omgaan met een partner met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Tijdens deze cursus leert u meer over autisme, over de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de effecten ervan op uw relatie. Daarnaast geven we (elkaar) handvatten en tips om met uw partner om te gaan, met uw eigen gevoelens en bespreken we hoe het beste te communiceren. Zodat u uw partner steun kunt bieden en tegelijkertijd voor uzelf zorgt. De volgende cursus start in september. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christien Regeer. Zij is bereikbaar via: christien.regeer@sociaalmolenlanden.nl of 06 50 29 86 25.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen