Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Wat speelde zich af na de laatste boerenbijeenkomst op 19 december?

Algemeen 156 keer gelezen

Door Keukentafelgesprekken met de agrariërs in de Alblasserwaard is er een goed beeld ontstaan van de kansen, mogelijkheden en risico’s die de boeren zien. Ook werken we specifieke situaties rond de vergunningenproblematiek uit om te komen tot oplossingen. Tijdens de volgende boerenbijeenkomst in april komen deze onderwerpen en onderstaande thema’s aan bod. 

Reactie provincie op uitgangspunten Gebiedsplan Alblasserwaard

Deze schriftelijke reactie op de 13 uitgangspunten om te komen tot een Gebiedsplan Alblasserwaard vindt u op onze site. Ook werkt de provincie aan informatiebladen over natuur, stikstof, water en klimaat. Hierin staat onder andere de bestaande situatie, welke uitdagingen de provincie ziet en wat mogelijke maatregelen zijn. Aan de hand hiervan organiseren we gesprekken tussen de boerenwerkgroep en ambtenaren. 

Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) zoekt naar oplossingen

De overheid wil de natuur ruimte bieden voor herstel en versterking, de kwaliteit van water en bodem verbeteren en meer doen tegen klimaatverandering. Het NPLG gaat samen met overheden en betrokkenen op zoek naar oplossingen per gebied. Er is een Regiegroep NPLG Alblasserwaard-Vijfheerenlanden die onder andere nadenkt over hoe inwoners en ondernemers worden betrokken. Bijvoorbeeld door het organiseren van een informatiemarkt. Op www.molenlanden.nl/landbouw vindt u alle achtergrondinformatie en de brief van de provincie. 

Meer informatie of vragen? Mail naar landbouw@jouwgemeente.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen