Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: stock

Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar

do 2 feb. 2023, 11:30 Algemeen 139 keer gelezen

Sinds deze week biedt gemeente Molenlanden extra energiehulp aan huishoudens met een netto-inkomen tussen 120% en 150% van het sociaal minimum, een hoog energieverbruik én hoge energielasten. De extra ondersteuning bestaat uit een Kadokaart van € 450,- en een financiële energiebijdrage van € 1.300, die online via de website van de gemeente zijn aan te vragen.

Met deze extra ondersteuning wil de gemeente bijdragen aan het financiële en sociale welzijn van inwoners. Ook is een lager energieverbruik op de lange termijn goed voor een afname van de CO2 uitstoot en draagt het bij aan de doelstellingen op het gebied van energietransitie en duurzaamheid.

Wie komen in aanmerking?

De extra energiehulp die gemeente Molenlanden nu biedt via de website is bedoeld voor huishoudens met een netto-inkomen tussen 120% en 150% van het sociaal minimum, een hoog energieverbruik én hoge energielasten. Alle aanvragers krijgen daarbij ook advies van een energiecoach van Het Nieuwe Wonen die kosteloos langskomt. De energiecoach geeft aan hoe je zoveel mogelijk kunt besparen op je energiekosten en helpt bij het kiezen van de juiste energiebesparende producten die je kunt aanschaffen met de Kadokaart.

Wanneer men in aanmerking wil komen voor de extra hulp, moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn net als het aanvraagformulier te vinden op www.molenlanden.nl/duurzaam. Avres beoordeelt de aanvraag binnen drie à vier weken en laat inwoners per brief weten of ze in aanmerking komen.

Aanbod extra energiehulp uitgebreid

De groep huishoudens die gebruik kan maken van gemeentelijke ondersteuning is hiermee vergroot. Sinds december konden huishoudens die vorig jaar de € 1300,- aan energietoeslag vanuit de overheid ontvingen de Kadokaart van € 450,- al aanvragen. Hier hebben inmiddels ruim 700 huishoudens gebruik van gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.