Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Meer veerkracht door ‘Piep zei de Muis’

do 19 jan. 2023, 10:51 Algemeen 93 keer gelezen

Sommige situaties binnen een gezin kunnen het leven van een kind behoorlijk beïnvloeden. Zoals een ouder die ziek is, een scheiding of een broer of zus met een zorgvraag. Vanaf februari organiseert het Sociaal team Molenlanden weer kinderclub ‘Piep zei de Muis’ in Arkel en Nieuw-Lekkerland. Deze club is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar die veel meemaken. Met steun van hun omgeving kunnen kinderen leren omgaan met tegenslagen. Piep zei de Muis helpt kinderen en hun ouders hierbij, om zo de veerkracht van een kind te vergroten.

Iedere week vertelt Muis Piep de kinderen over moeilijke en verdrietige situaties die hij zelf meemaakt. Zo leren kinderen dat zij niet de enige zijn. ‘Dat is voor kinderen erg waardevol,’ vertelt Geeri de Jong van Sociaal Team Molenlanden. ‘We geven Piep zei de Muis nu al 6 jaar en iedere keer opnieuw zien we dat meedoen aan Piep zei de Muis kinderen helpt om te groeien. Zij ervaren het als een fijne plek voor zichzelf en genieten van een leuke middag.’ Naast plezier maken leren de kinderen ook dat gevoelens er mogen zijn en worden via spel en creatieve activiteiten vaardigheden geoefend om met moeilijke situaties om te gaan. Geeri de Jong: ‘Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, dat maakt kinderen veerkrachtiger.’

Samen met ouders/verzorgers
Het vergroten van de veerkracht van een kind kan niet zonder zijn/haar ouders. Zij zijn tenslotte de belangrijkste personen in het leven van hun kind. Ze spelen een grote rol in de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Wanneer een gezin moeilijke situaties meemaakt, heeft dit invloed op hoe kinderen zich ontwikkelen. In een aantal gesprekken en bijeenkomsten krijgen ouders tips en handvatten hoe zij hun kind hierbij kunnen helpen.

Meer informatie en aanmelden
Startdatum beide groepen: dinsdag 14 februari 2023 van 15.30 – 17.00 uur.

  • Locatie Nieuw-Lekkerland: basisschool De Wegwijzer, Planetenlaan 32
  • Locatie Arkel: basisschool Lingewaard, Harpstraat 13

Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie staat op www.molenlanden.nl/piepzeidemuis.

________________________________________________________

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.