Gemeentenieuws Molenlanden

Theo Segers, Pieta de Jong, Rick Stuij en kinderburgemeester Roos Zeevalkink
Theo Segers, Pieta de Jong, Rick Stuij en kinderburgemeester Roos Zeevalkink Foto: gemeente molenlanden

Eerste Hart voor Molenlanden uitgereikt

za 14 jan. 2023, 12:38 Algemeen 340 keer gelezen

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting van gemeente Molenlanden op vrijdag 13 januari reikte burgemeester Segers, samen met kinderburgemeester Roos Zeevalkink, een speciale waardering uit aan twee inwoners van Molenlanden. Deze waardering ‘Hart voor Molenlanden’ is bedoeld voor inwoners die zich bijzonder inzetten in de gemeente Molenlanden. Pieta de Jong uit Brandwijk en Rick Stuij uit Oud-Alblas ontvingen als eerste inwoners van de gemeente een Hart voor Molenlanden waardering.

In Molenlanden wonen veel actieve inwoners die zich (ongemerkt) inzetten voor hun medemens. In de straat, bij een vereniging of in het dorp nemen ze hierdoor een bijzondere plek in. Deze inwoners zorgen voor verbinding en versterken de kracht van de Molenlandse samenleving. Om deze betrokken inwoners in het zonnetje te zetten, is de Hart voor Molenlanden waardering bedacht. Jaarlijks kunnen voorgedragen inwoners hiervoor in aanmerking komen. Burgemeester Segers over de waardering: “Ik kijk ernaar uit deze waardering aan vele Molenlanders uit te reiken. Een speciale waardering voor inwoners die vaak in alle bescheidenheid opvallen door hun initiatief of inzet. Mensen die misschien niet zo’n lange staat van dienst hebben als vrijwilliger, waardoor de lintjesregen aan hen voorbij trekt. Maar die toch onmisbaar zijn voor zovelen. Echt onmisbare inwoners voor een gemeente als Molenlanden, waar naar elkaar omzien en buurtattentie echt gewaardeerd wordt.”

Pieta de Jong en Rick Stuij

Pieta de Jong uit Brandwijk. Haar buurman mocht bij haar wonen nadat zijn huis was afgebrand. Ze heeft hem verzorgd tot zijn huis weer bewoonbaar was. Daarna hielp ze bij het inrichten van het huis en ging regelmatig bij hem langs. Voor de gezelligheid, of om ergens mee te helpen. Hij mocht ook regelmatig bij haar eten. Nu woont de buurman in Waerthove in Sliedrecht. Pieta bezoekt hem nog steeds en neemt hem af en toe mee naar huis.

Rick Stuij uit Oud-Alblas. Met zijn snoepkraam ‘Rick’s Snoepkraam’ heeft de elfjarige Rick de laatste twee jaar al zo’n drieduizend euro ingezameld en aan goede doelen geschonken, die gericht zijn op zieke kinderen. Dit was voor zijn opa reden om zijn kleinzoon op te geven voor een Hart voor Molenlanden waardering. “Rick is erg begaan met kinderen die het niet zo getroffen hebben als hij in onze maatschappij en ziek zijn. Zo heeft hij naast zijn vaste goede doel, Stichting Lach voor een Dag uit Molenaarsgraaf, ook een jongen in Groningen geholpen aan een aangepaste loopfiets en heeft deze ook persoonlijk met zijn vader bij de jongen aan huis gebracht, aldus Rick’s opa.”

Een uniek ontwerp

Saskia Fluks, kunstenares uit Giessenburg, heeft het Hart voor Molenlanden ontworpen. “Woorden van bewondering en dank worden gesproken bij een uitreiking van zo’n onderscheiding. Daarna zijn de woorden weg, maar de bewondering en dank blijven. Ik heb dat met dit ontwerp zichtbaar willen maken.” De Hart voor Molenlanden onderscheidingen zijn verpakt in bijzondere houten kistjes. Deze zijn gemaakt door De Gezel, een circulair ambachtshuis uit Gorinchem. Zij maken van oude afgedankte spullen nieuwe artikelen. Ook zetten zij zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken, om de verbinding met de maatschappij vast te houden.

Iemand voordragen voor een Hart voor Molenlanden?

Alle inwoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven van Molenlanden die zich op een bijzondere manier inzetten of ingezet hebben voor de Molenlandse samenleving komen in aanmerking voor deze waardering.

Kent u ook zo’n unieke en bijzondere Molenlander? Iemand, van jong tot oud, die zich belangeloos inzet binnen de gemeente? Geef diegene dan op via kabinetszaken@jouwgemeente.nl. Meer informatie over Hart voor Molenlanden en de aanmelding hiervoor vindt u op: www.molenlanden.nl/hart-voor-molenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.