Gemeentenieuws Molenlanden

De Kadokaart kan besteed worden aan energiebesparende producten of als tegemoetkoming voor het aanschaffen van duurzaam witgoed
De Kadokaart kan besteed worden aan energiebesparende producten of als tegemoetkoming voor het aanschaffen van duurzaam witgoed Foto: gemeente molenlanden

Extra steun voor inwoners Molenlanden die al energietoeslag ontvangen

8 dec 2022, 15:00 Algemeen 892 keer gelezen

De gemeente Molenlanden biedt inwoners die energietoeslag ontvangen gratis hulp om de energiekosten te verminderen. Deze huishoudens kunnen vanaf komende week een Kadokaart van € 450 aanvragen; zij ontvangen hierover een brief en een folder van de gemeente.

De Kadokaart kan besteed worden aan energiebesparende producten of als tegemoetkoming voor het aanschaffen van duurzaam witgoed zoals een koelkast of wasmachine. Ook kan een energiecoach van Het Nieuwe Wonen samen met je kijken hoe je zo veel mogelijk kunt besparen en helpen met het kiezen van de juiste producten. 

De gratis klussendienst brengt desgewenst de kleine energiebesparende producten aan. Meer informatie over het aanvragen van de Kadokaart en de extra hulp is te vinden op de vernieuwde website www.molenlanden.nl/duurzaam

Vanaf half januari 2023 komt er voor huishoudens met een inkomen tussen 120 en 150 procent van het sociaal minimum met een hoog energieverbruik en hoge lasten ook extra hulp. Hou hiervoor ook de genoemde website in de gaten. 

Lokale ondernemers, doet u ook mee? 

De gemeente Molenlanden nodigt lokale aanbieders van energiebesparende producten en duurzaam witgoed uit om deel te nemen aan het kadokaartenproject dat de gemeente samen met Regionaal Energieloket en GroupCard organiseert. De producten zijn voor inwoners online te bestellen met de Kadokaart bij diverse deelnemende webshops. Daarnaast hanteert het Regionaal Energieloket/GroupCard ook een Open House Inkoop Systeem (OHIS), waarbij iedere lokale retailer zich aan kan melden om hun onderneming ook beschikbaar te stellen voor het verzilveren van de Kadokaart. 

Wanneer u geïnteresseerd bent in deelname, kunt u voor meer informatie mailen met jose.houtman@jouwgemeente.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar Algemeen 2 feb, 11:30
Afbeelding
Column Theo Segers: Watersnood, 70 jaar geleden Algemeen 27 jan, 16:52
Afbeelding
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw A. van Werkhoven-Scheer te Streefkerk Algemeen 26 jan, 08:10
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.