Gemeentenieuws Molenlanden

'Elke euro die we moeten besteden aan herstelwerk is er een te veel.'
'Elke euro die we moeten besteden aan herstelwerk is er een te veel.' Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: Als-je-blieft

Algemeen 170 keer gelezen

Helaas is het begin van de donkere dagen vaak ook het begin van vuurwerkoverlast in onze gemeente. Veel vernielingen aan onder andere verkeersborden en bushokjes komen door het gebruik van (zwaar) vuurwerk. Elk jaar is dit weer een grote schadepost, waar we helaas maar weinig van op de daders kunnen verhalen. Ik word hier heel boos van. Als-je-blieft stop daar mee! Andermans spullen kapot maken en slopen past toch niet bij plezier maken en feest vieren? Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik hoop dat u als familielid, vriend, kennis, buurtgenoot of werkgever wil helpen door dit uit te dragen. Elke euro die we moeten besteden aan herstelwerk is er een te veel.

Naast de schade is er iets anders wat mij zorgen baart; de overlast die het (voortijdig) gebruik van vuurwerk geeft bij mens en dier. Niet alleen inwoners, maar ook huisdieren en boerderijdieren hebben veelal last van de knallen en flitsen. Houd rekening met elkaar. Alle inwoners kunnen hierbij helpen: zorg sowieso dat je zelf geen overlast veroorzaakt. En praat met je (klein)kinderen over vuurwerk of ga, als dit mogelijk is, met elkaar in gesprek bij overlast.

Ik heb de politie opdracht gegeven om streng te controleren op te vroeg afsteken van vuurwerk én om illegaal vuurwerk op te sporen. Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur mag je vuurwerk afsteken. Beperk je daartoe.

En verzin eens iets anders om de donkere dagen meer licht te geven. Doe met de buurt een speurtocht met zaklantaarns of organiseer een filmavond bij kaarslicht. Ik weet dat inwoners van Molenlanden heel creatief zijn. Jullie verzinnen vast nog iets leukers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.