Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Nieuw recreatiegebied Streefkerk

21 nov 2022, 16:05 Algemeen 97 keer gelezen

Donderdag 24 november planten de kinderen uit groep 7, van School met de Bijbel en uit groep 6 van OBS de Boomgaard, bomen en heesters in het nieuwe recreatiegebied in Streefkerk. Zij doen dit samen met Lions Club Alblasserwaard Souburgh en gemeente Molenlanden op het voormalige derde veld van VV Streefkerk. Onlangs is dit gebied door de gemeente Molenlanden heringericht voor recreatie, met oog voor de natuur.

Ruimte voor spelen en de natuur

Het idee voor het nieuwe recreatiegebied ontstond in gesprekken tussen de voetbalvereniging en de gemeente. Het derde veld werd overbodig en kon een andere bestemming krijgen. Ook zijn toen een vertegenwoordiging van het hondenuitrenveld en de klankbordgroep aangesloten. Samen bedachten ze een gebied dat zo is ingericht dat het aan verschillende behoeften voldoet.

Er is ruimte gecreëerd voor de jeugd om te spelen, met een kunstgras trapveld en ruimte om te fietscrossen. Verder is er een uitrenveld voor honden en zijn er een poel en vijver gegraven. De leerlingen van School met de Bijbel en OBS de Boomgaard uit Streefkerk planten samen met de Lions club bomen en struiken. Jan Lock, wethouder Molenlanden: ‘Wat een waardevolle en duurzame samenwerking! Een recreatiegebied dat natuurinclusief is ontworpen zodat de natuur haar gang kan gaan. Waarbij jong en oud aan de slag gaan om een aangenaam, natuurlijk en sportief gebied te creëren. Goed voor te veel om op te noemen: ontspanning en ontmoeting, waterafvoer en bodem, flora en fauna,….’

Samen met Lions Club Alblasserwaard Souburgh

Het bomenplanten is een samenwerking met Lions Club Alblasserwaard Souburgh. De Lions club organiseert jaarlijks een truckerstocht voor inwoners met een verstandelijke beperking. Ter compensatie van de CO2 uitstoot hebben zij een bedrag beschikbaar gesteld voor het planten van 13 bomen. Zij zullen dit samen met de kinderen en met ondersteuning van de gemeente op 24 november tussen 13.00 uur en 15.00 uur doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Extra energiehulp voor meer huishoudens in Molenlanden beschikbaar Algemeen 2 feb, 11:30
Afbeelding
Column Theo Segers: Watersnood, 70 jaar geleden Algemeen 27 jan, 16:52
Afbeelding
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw A. van Werkhoven-Scheer te Streefkerk Algemeen 26 jan, 08:10
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.