Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Realisatie groene bufferzone Langerak-Zuid

Algemeen 520 keer gelezen

Aan de zuidzijde van de nieuwbouw in Langerak-Zuid is de afgelopen tijd een groene bufferzone gerealiseerd. Deze zone gaat dienen als overgangsgebied tussen de ‘polder’ en de nieuwbouw. Het is een van de voorbeelden van natuurontwikkeling in Molenlanden.

Voorafgaande aan de nieuwbouw zijn enkele jaren geleden een viertal poelen gegraven. Deze hebben o.a. een overlevingskans geboden aan de rugstreeppad en de heikikker. Dit ter compensatie van de gronden waarop de nieuwbouw plaatsvindt. De groene bufferzone ligt tussen de aangelegde poelen en de nieuwbouw en gaat dienen als overgangsgebied tussen de “polder” en de nieuwbouw. De inrichting bestaat uit diverse poelen, plas/dras bermen en opgehoogde grond. De paden bestaan uit schelpen of worden gemaaid.

Loopvlonders

Op diverse plaatsen zijn loopvlonders over het water en keien in het water aangebracht. Op deze wijze kunnen kinderen dichter bij het water komen en ervaren wat er zoal leeft in, op en langs het water. De beplanting bestaat uit bes en vruchtdragende heesters en bomen. Hiervan kunnen diverse diersoorten profiteren. Verder zal er bloemenmengsel gestrooid worden ter bevordering van het insectenleven.

Het beheer wordt extensief uitgevoerd. Oftewel: er wordt minder gemaaid (gras, oever en water vegetatie) en het maaisel zal worden opgeruimd.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen