Gemeentenieuws Molenlanden

De aannemer werkt de komende tijd aan de afbouw. Daarna kan de inrichting starten.
De aannemer werkt de komende tijd aan de afbouw. Daarna kan de inrichting starten. Foto: Aangeleverd

Update werkzaamheden en opening opvanglocatie Wilgenweg

do 29 sep 2022, 17:16 Algemeen 173 keer gelezen

De afgelopen maand is hard gewerkt aan het verbouwen van het pand naar een geschikt verblijf voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zo zijn de grote ruimtes in kamers opgedeeld, is een gemeenschappelijke plek ingericht waar ook gekookt kan worden en er komen sanitaire voorzieningen in het pand.

De aannemer werkt de komende tijd aan de afbouw. Daarna kan de inrichting starten. Tot voor kort zag het ernaar uit dat de locatie op 30 september opgeleverd kon worden. Door vertraagde levering van materiaal en te weinig personeel bij de aannemer, wordt deze oplevering maximaal twee weken later.

Nu kijken we of we de opvang al in een deel van het pand kunnen opstarten. Als dat lukt, verwachten we binnen twee weken de eerste mensen te kunnen ontvangen. Daarna komen er geleidelijk meer mensen. Eerst wordt opvang ingevuld voor mensen uit de particuliere opvang van Molenlanden. Later volgt in- en doorstroom vanuit de regionale aanmeldlocatie in Crownpoint in Dordrecht. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid coördineert dit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.