Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: Gebruik NIVEA en laat OMA thuis

Algemeen 330 keer gelezen

Een wat bijzonder advies in deze kop. Aan alle kanten worden we door artsen maar ook in reclame-uitingen opgeroepen om je tegen de zon te beschermen. Smeer je goed in, gebruik zonnebrandcrème zoals Nivea. Maar daar gaat het dit keer niet over. Ook heb ik al eerder opgeroepen om oog te hebben voor eenzamen en ouderen. Dus oma thuislaten? Nee, bezoek je (groot) ouders en neem ze mee. Heb ik een zonnesteek opgelopen? Ben ik in de vakantie van mening veranderd? 

Wat mij opvalt in de vele gesprekken met mensen, in vergaderingen en contacten in het gemeentekantoor en daarbuiten is dat we zo makkelijk oordelen en een mening hebben. Ik betrap mij zelf er ook steeds op. Waarom meteen je eigen mening en je oordeel geven? Gebruik dan eens NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander. Gewoon een handig ezelsbruggetje wat mij ook gewoon geleerd is om beter te luisteren naar anderen.

 Gevolgd door de laatste twee in het rijtje afkortingen bij gesprekken. Neem ANNA mee; Altijd Navragen, Nooit Aannemen. Vraag altijd na of je goed begrepen hebt wat de ander bedoelt. En wees een OEN: Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Sta open voor de ander, wees eerlijk in hetgeen je duidelijk wilt maken en ben oprecht nieuwsgierig naar de ander. Tips die ik ook zeker aan mezelf geef. En regelmatig krijg van anderen, zeker nu ik bekend heb gemaakt dat ik ze probeer toe te passen. ?? 

Succes met oefenen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen