Gemeentenieuws Molenlanden

'Nu weet ik dat er ook mensen zijn voor wie het leven nu of al langer geen feest is'.
'Nu weet ik dat er ook mensen zijn voor wie het leven nu of al langer geen feest is'. Foto: Gemeente Molenlanden

Column Theo Segers: ‘Sinterklaas en buurtattentie’

3 dec 2021, 15:22 Algemeen 81 keer gelezen

De Sint is weer in het land. Ook in de gemeente Molenlanden is de goedheiligman aangekomen. Wat een feest. Al die blije kinderen! Hoewel de Sint niet altijd even uitbundig kon worden welkom geheten, heeft hij toch weer voet aan land gezet.

Uit mijn jeugd herinner ik me de spanning van het moment. Ook weet ik nog goed hoe we de speelgoedfolders uitplozen om tot een goed verlanglijstje te komen. En dan ‘als het heerlijk avondje is gekomen’, en de ‘maan weer door de bomen schijnt’ werd aan de deur geklopt ‘hard geklopt, zacht geklopt.’ Meestal kreeg ik van de Sint praktische cadeaus (en waarom ook niet?) een nieuw paar sloffen of een pyjama. Maar ook altijd een boek, voor heerlijk leesplezier.

Een mooie taak van de burgemeester is de Sint welkom heten. Dat doe ik graag. Natuurlijk moet je een belangrijke gast met alle egards ontvangen. Maar het meest geniet ik van de blije kindergezichten en de glans in hun twinkelende ogen. Wat heerlijk om die jongste inwoners van Molenlanden langs de route te zien staan. Fijn om daarbij te zijn.

Nu weet ik dat er ook mensen zijn voor wie het leven nu of al langer geen feest is. Dat er, juist deze ‘donkere dagen voor kerst’, geen reden is voor blijdschap en vreugde. Jullie kennen allemaal wel mensen voor wie dat geldt. Daarom nodig ik je van harte uit om juist deze weken ook die mensen blij te maken. Dat kan op allerlei manieren.

We starten samen met andere partijen en inwoners met ‘Buurtattentie’. Een actie voor en door Molenlanders. Het is te herkennen aan de bordjes aan de lantarenpalen. In Nieuw Lekkerland en Goudriaan is men al begonnen. Wie volgt? Deze actie gaat precies om wat ik bedoel. Wees attent -juist in deze tijd- in je straat of buurt. Kijk naar elkaar om. Heb oog voor elkaar en doe wat voor een ander. Omzien naar elkaar brengt lichtpuntjes in ieders leven.

Laten deze donkere dagen voor alle mensen blijde dagen zijn. Wil je helpen zorgen voor een ‘beetje licht’? Alvast bedankt!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.