Gemeentenieuws Molenlanden

'Contact tussen inwoners is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd van corona.'
'Contact tussen inwoners is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd van corona.' Foto: FERRY VERHEIJ

Start Buurtattentie: In Molenlanden kijken we naar elkaar om

26 nov 2021, 09:20 Algemeen 263 keer gelezen

In Molenlanden is de #Buurtattentie van start gegaan. Een campagne voor en door inwoners van Molenlanden. Met als doel om échte aandacht voor elkaar te hebben. Buurtattentie start in een aantal straten in Goudriaan en Nieuw-Lekkerland. Inwoners zien daar de komende tijd steeds meer bordjes #Buurtattentie aan lantaarnpalen hangen. Straten en buurten in Molenlanden die ook interesse hebben, kunnen zich daarna aanmelden via www.buurtattentie.nl

De campagne buurtattentie maakt inwoners attent op het belang van echt aandacht voor elkaar. Contact tussen inwoners is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd van corona. Juist nu is saamhorigheid belangrijk.

Extra zetje in de rug met #BuurtattentieWethouder Lizanne Lanser: “In de afgelopen tijd zijn er door inwoners in Molenlanden veel lokale initiatieven gestart. Vanuit het idee om elkaar te helpen én te zorgen dat inwoners het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan. Buurtattentie geeft inwoners een extra zetje om in actie te komen. Met als doel: elkaar écht zien en naar elkaar omkijken. We helpen elkaar in Molenlanden en kijken naar elkaar om.”

Voor en door inwoners

Iedereen kan meedoen aan buurtattentie. De oproep is gericht aan alle Molenlanders om zich voor andere inwoners in te zetten in hun straat of buurt. Als inwoners Buurtattentie een goed initiatief vinden, kunnen ook hele straten of buurten op eigen initiatief meedoen. Er zijn bordjes en flyers beschikbaar om de eerste aanzet te geven en het gesprek over een attente buurt te openen. Dat kan georganiseerd, bijvoorbeeld via initiatieven die er al zijn, maar dat hoeft niet. Buurtattentie is een aanvulling op wat er al wordt georganiseerd. 

Inwoners uit Goudriaan en Nieuw-Lekkerland, Stichting Welzijn Molenlanden en gemeente zijn om de tafel gegaan om Buurtattentie in gang te zetten. Komende maanden kijken ze samen wat er nodig is om het initiatief uit te rollen. Iedereen kan een steentje bijdragen.

Alle acties zijn erop gericht om contact tussen inwoners te stimuleren. Burgemeester Segers: “Aan Buurtattentie kunnen we allemaal meedoen. Ik vraag vaker om naar elkaar om te kijken. Met Buurtattentie benadrukken we dit nog eens extra. Vraag eens hoe het echt met iemand gaat, En luister goed naar het antwoord en vraag door. Of help je buurvrouw met de belastingaangifte, of breng je buurman naar een locatie om te testen of ziekenhuisafspraak. Uiteraard binnen de geldende coronaregels. Goede contacten is fijn voor iedereen; wie goed doet, wie goed ontmoet.”

Met elkaar kijken wat er nodig is voor succes

Iedereen kan informatie vinden en inspiratie opdoen op www.buurtattentie.nl. Op deze site staan voorbeelden. Hier kunnen inwoners ook direct bordjes en flyers aanvragen om met #Buurtattentie te beginnen. Ook kan overlegd worden met medewerkers van Stichting Welzijn, gemeente of ervaringsdeskundigen. Door er samen over te praten, kan een passende aanpak voor een straat of buurt ontstaan.

We delen goede ideeën

De gemeente verzamelt de goede ideeën en initiatieven. Vertel hoe attent jouw straat of buurt is door jouw bericht op social media te delen met #buurtattentie. Via het mailadres communicatie@jouwgemeente.nl kun je jouw foto’s en ervaring delen die we op de website kunnen plaatsen.
Vanaf vandaag staat de website www.buurtattentie.nl online.


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.