Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Persoonlijke brief burgemeester Segers aan alle inwoners

11 nov 2021, 09:59 Algemeen 108 keer gelezen

Hoornaar, 8 november 2021

Beste inwoner van Molenlanden,

Ik schrijf je een persoonlijke brief. Het liefst zou ik iedereen zelf spreken, maar helaas lukt dat niet. Sinds ik burgemeester van Molenlanden ben, heb ik al veel inwoners ontmoet. Ik heb jullie leren kennen als mensen die graag iets voor een ander betekenen. Een andere sterke eigenschap van de inwoners van onze gemeente is: de mouwen opstropen en niet kletsen maar doen. Daar wil ik graag een beroep op doen.

Zorgelijke cijfers

De situatie rond Corona is uiterst zorgelijk. De besmettingscijfers stijgen in Molenlanden zelfs bovengemiddeld. Wat kunnen we hier met elkaar aan doen? Ik vraag je dringend om de maatregelen te blijven volgen. Onlangs zijn deze weer aangescherpt. Een goed moment om stil te staan bij ons eigen gedrag en de keuzes die we maken. Je houden aan de maatregelen doe je voor jezelf én voor je omgeving. Voor een kwetsbaar familielid, voor de buurman die zich wil maar niet kan vaccineren, voor de juf die zich inzet voor haar leerlingen.

Laat je informeren

De beste bescherming tegen het coronavirus en het minder verspreiden, is je laten vaccineren. Heb je dat nog niet gedaan? Dan doe ik een dringend beroep op om het te overwegen of te gaan doen. In Nieuw-Lekkerland en in Nieuwpoort/ Langerak staan van 23 t/m 27 november extra prikbussen. Ook kan je terecht bij de vaste en tijdelijke priklocaties in de buurgemeenten. Maak er gebruik van. Laat je goed informeren. Denk erover na en maak je eigen afweging. En laten we elkaars verschillende keuzes respecteren en het gesprek hierover blijven voeren.

Zorg voor elkaar

De kracht van Molenlanden is dat we omzien naar elkaar. Het rekening houden met de mensen in de zorg hoort daarbij. De druk op de zorg is enorm en neemt alleen maar toe. Vanuit de ziekenhuizen klinkt de oproep om: ‘Alles te doen wat in je positie mogelijk is om het aantal besmettingen sterk te verminderen.’ Ik luister hiernaar en schrijf daarom deze brief aan jullie. In het vertrouwen dat ook jij je uiterste best zult doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Met vriendelijke groet,

Theo Segers burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.