Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: GGD

Tweede ronde prikbussen in Molenlanden en extra prikstraat in Oud-Alblas

10 nov 2021, 17:16 Algemeen 101 keer gelezen

Van dinsdag 23 november tot en met zaterdag 27 november staan er twee prikbussen in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Inwoners van Molenlanden en omgeving kunnen zich hier laten vaccineren. Naast de vijf eerder aangekondigde prikstraten kunnen inwoners op vrijdag 12 november ook naar de Beemd in Oud-Alblas. 

Na overleg met de GGD is besloten de openingstijden van de prikbussen alsnog aan te passen. Uit de praktijk van de afgelopen weken blijkt dat de meeste mensen tussen 12-14 uur en tussen 16-18 uur langs komen voor een vaccinatie.

Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD voor de tweede keer dit jaar met de bus naar de inwoners toe. Dit om nogmaals de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier en ook zonder afspraak een vaccinatie te halen. Dit kan uiteraard ook op een van de vele priklocaties in de omgeving. Onder andere in Gorinchem, Dordrecht, Nieuwegein en Tiel. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor adres en openingstijden.

Dichtbij, gratis, zonder afspraak

De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Inwoners kunnen in de bus ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD.

Informatie over vaccineren Ook mensen met prikangst kunnen hier terecht. Op www.ikhebprikangst.nl kunnen mensen met prikangst ook vrijblijvend informatie krijgen. Naar schatting heeft ongeveer 35% van de Nederlanders, last van prikangst. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Tilburg uitgewezen. Mensen met prikangst kunnen bij het bezoek aan de prikbus aangeven dat zij prikangst hebben, hiervoor is dan extra aandacht tijdens het vaccineren. In de bus kunnen inwoners kiezen uit BioNTech/Pfizer en Janssen.

Openingstijden en locatie

Van dinsdag 23 november t/m zaterdag 27 november zijn er twee prikbussen in Molenlanden:

Nieuwpoort, Parkeerplaats Spar, Waterlinie 62, 2965 CC Nieuwpoort

Nieuw-Lekkerland, Parkeerplaats Aldi, Planetenlaan 80a, 2957 SN Nieuw-Lekkerland

Inwoners kunnen zonder afspraak tussen 12.00 – 18.00 uur terecht.

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Extra prikstraten, ook in Oud-Alblas

In Molenlanden zijn er op dit moment extra prikstraten waar inwoners zich kunnen laten informeren en vaccineren, van 4 t/m 10 november. De eerste drie dagen zijn er 140 mensen gevaccineerd. Vrijdag 12 november is toegevoegd al de al bestaande opties. Ook hier kunnen inwoners van 12.00 - 18.00 uur terecht. 

Kijk op www.ggdzhz.nl/vaccinaties/wijkgerichte-vaccinaties voor tijdelijke en extra priklocaties in de Provincie Zuid-Holland Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.