Gemeentenieuws Molenlanden

Onlangs is ook het informatiebord geplaatst
Onlangs is ook het informatiebord geplaatst Foto: Gemeente Molenlanden

Vorderingen Het IJsvogeltje: Blijf hier op de hoogte (met foto’s)

Algemeen 286 keer gelezen

Wat is het mooi dat er een kans is. Een kans om een stukje grond dat al jaren in gebruik is als grasland om te vormen tot beleefnatuur. Natuur waarin gerecreëerd kan worden, leerzaam is voor kinderen en bovendien goed voor het klimaat.

In Nieuw-Lekkerland, tussen de woningen aan de Ooievaar 1 t/m 9 en de tuinen van volkstuinvereniging de Bakwetering, ligt zo’n strookje grond. Een perceel van de gemeente dat al vele jaren in gebruik is als grasland. Er wordt nu alleen gemaaid en gehooid. Verder heeft de grond geen functie.

De gemeente Molenlanden heeft daarom haar oog laten vallen op deze grond in de zoektocht naar natuurontwikkeling en klimaatadaptatie. Daarbij gaat vooral om het verhogen van de biodiversiteit, bergen van te veel aan hemelwater en het voorkomen van hittestress. Het graven van extra waterpoelen, extra vergroenen en het planten van bomen voor schaduw helpen daarbij.

Stappen gezet - anno december 2020

Inmiddels zijn er al vele stappen gezet. De grondwerkzaamheden zijn achter de rug, en de wand is geplaatst met daarin nestelmogelijkheden voor de ijsvogel. Ook de beplanting is een feit, het informatiebord is geplaatst evenals enkele loopvlonders.

Bekijk hieronder enkele foto’s om een beeld te krijgen. Klik op de foto voor een vergroting en extra info (bijschrift).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.