Gemeentenieuws Molenlanden

Sinds maart zetten veel inwoners zich in voor de Molenlandse samenleving
Sinds maart zetten veel inwoners zich in voor de Molenlandse samenleving Foto: Gemeente Molenlanden

Coronahulp: initiatieven vanuit de samenleving

Algemeen 206 keer gelezen

Sinds afgelopen maart zetten inwoners zich enorm in voor de Molenlandse samenleving, met zowel bestaande als nieuwe initiatieven. Om iets voor een ander te doen. Bijvoorbeeld voor mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Of praktische hulp aan huis. Op www.molenlanden.nl/coronahulp vindt u een actueel overzicht van de initiatieven in gemeente Molenlanden per kern. Van bijvoorbeeld dorpsberaden, kerken en vrijwillige welzijnsorganisaties. Al deze initiatieven zijn bedacht om anderen te helpen, dus twijfel niet om ondersteuning te vragen.

Heeft u ondersteuning nodig?

Sociaal Loket: voor vragen kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Het sociaal loket is er voor u. Schroom dus niet contact op te nemen.

Vrijwillige welzijnsorganisatie: u kunt contact opnemen met een voor u bekende vrijwillige welzijnsorganisatie. Zij helpen u graag verder. Op www.molenlanden.nl/coronahulp vindt u een overzicht van de verschillende initiatieven. En leest u wat zij voor u kunnen betekenen.

Rode Kruis hulplijn: het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen voor een luisterend oor, aanvullend advies of extra hulp: 070 44 55 888.

Luisterlijn: als u zich angstig of eenzaam voelt en behoefte heeft aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met de Luisterlijn: 0900 0767.

Aandacht voor mantelzorgers

We leven in een zeer bijzondere tijd, ook voor mantelzorgers. Heeft u als mantelzorger vragen of problemen die u zelf niet kunt oplossen? Meld u deze dan bij ons. Ook als u twijfelt of het wel nodig is. We bekijken hoe we u passende en haalbare hulp kunnen bieden. We vragen ook jonge mantelzorgers hun vragen met ons te delen.

Stichting Welzijn Molenlanden

Loopt u als vrijwilliger of organisatie in uw vrijwilligerswerk aan tegen vraagstukken over het coronavirus? Wilt u meer weten over het herkennen van en omgaan met eenzaamheid? Of wilt u helpen en weet u niet waar u moet beginnen? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Molenlanden via info@welzijnmolenlanden.nl of bel Marlous Fieret, 06 38 06 71 70.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen