Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Leerlingen basisschool delen 30km/uur-stickers uit

Algemeen 72 keer gelezen

Leerlingen van basisschool Giessen-Oudekerk gingen vrijdagochtend 18 januari op pad om 30 km/uur-stickers uit te delen. Deze stickers in de vorm van een verkeersbord met de maximum snelheid van 30 km/uur moeten helpen om de omgeving rond de school verkeersveiliger te maken.

Kliko's met een 30km-sticker vallen op

Op het moment dat de kliko's buiten staan, worden bestuurders herinnerd aan de gewenste snelheid. Uit ervaringen in andere plaatsen is gebleken dat deze stickers een bijzonder effectief middel zijn om bestuurders bewust te maken van de maximum snelheid. Juist omdat de kliko's niet iedere dag te zien zijn, went het niet en valt het de bestuurders extra goed op.

Geslaagde actie

Bij het uitdelen kregen de leerlingen hulp van wethouder mobiliteit Johan Quik en gebiedswethouder Bram Visser. De leerlingen werden enthousiast ontvangen. Inwoners ondersteunen de actie en beloofden de sticker ook echt op hun kliko te plakken.

Vervolg

In de komende periode ontvangen alle inwoners van Giessen-Oudekerk de stickers van de Dorpsraad Oudkerks Belang. De dorpsraad is blij met de hulp van de leerlingen en rekent op de medewerking van alle inwoners om de sticker op hun kliko te plakken. Op die manier helpt iedereen mee aan een (verkeers)veiliger Giessen-Oudekerk.

Deze campagne vond plaats met medewerking van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, gemeente Molenlanden, politie, Veilig Verkeer Nederland en de Dorpsraad Oudkerks Belang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen