Afbeelding

‘Plastic not so fantastic - Superhelden ruimen op’ te zien in de Crimpenhof

Zakelijk 336 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Vanaf zaterdag 27 april is in winkelcentrum Crimpenhof (op het Van Vlietplein) de tentoonstelling ‘Plastic not so fantastic! – Superhelden ruimen op!’ te zien. De kunstwerken zijn gemaakt door basisscholen en BSO’s uit Krimpen aan den IJssel.

De houten frames in de vorm van een superheld zijn versierd met afvalplastic. Het onderwerp is gekozen om de bewustwording te vergroten van de problemen die de hoeveelheid plastic op deze wereld veroorzaakt.

Kans op hoofdprijs
Door deelname aan de kinderkunstactie maken de scholen en BSO’s kans op het winnen van de hoofdprijs van 500 euro.

De tentoonstelling staat tot 20 mei in het winkelcentrum te Krimpen aan den IJssel en stemmen kan via stemkaartjes, die te vinden zijn bij de tentoonstelling, online en de social media-kanalen van de Crimpenhof.

Deelnemers
Deelnemers zijn: basisschool Het Kompas, de Rudolf Steinerschool, BSO Het Octaaf, BSO Rudolf Steinerschool, BSO de Orka’s, BSO IKC De Wegwijzer en BSO Kortland. De winnaar wordt donderdag 23 mei bekendgemaakt.

PretPretPark
Op zaterdag 27 april om 11.00 uur wordt het PetPretPark geopend door wethouder Wubbo Tempel en klimaatburgemeester Janita.

Dit is een actieve, positieve en vooral leuke manier om kinderen mee te nemen in de circulaire economie die noodzakelijk is voor de toekomst. 

In de unit naast Discus Vonk Diervoeders kunnen kinderen komen knutselen en spelen met ‘afvalplastic’. Het aanbod: doppenzwembad, afval nerfschieten; Insta foto hoek; bouwen met blokken en knutselen met afvalplastic. 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden