• V.l.n.r.: Rogier Oorebeek, zijn vriendin Annette, Ed Oorebeek en Martha Oorebeek.
• V.l.n.r.: Rogier Oorebeek, zijn vriendin Annette, Ed Oorebeek en Martha Oorebeek. Foto: Jan Timmer

Juwelier Atelier Ed Oorebeek: klaar voor mooie toekomst

Zakelijk 2.568 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL  • Klanten mogen zich welkom voelen in de nieuwe zaak van Juwelier Atelier Ed Oorebeek op De Crimpenhof.

Dinsdag zwaaide de voordeur uitnodigend open om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe behuizing op Raadhuisplein 63A. Komende zaterdag is de officiële opening. 

“We gaan van zaterdag 1 april een feestje maken voor en met onze klanten,” vertelt Rogier Oorebeek, sinds twee jaar eigenaar van de juwelierszaak. “Voor de zaak maken we een ballonnenboog, binnen is iedereen welkom voor een hapje en een drankje en we hebben een goedgevulde goodybag voor de eerste honderd klanten die minimaal 25 euro bij ons besteden die dag.”

Verhuizing
De voorbije weken stonden voor een groot deel in het teken van de verhuizing naar het nieuwe winkelpand, schuin aan de overkant van het oude.

“Een mijlpaal”, noemt Ed Oorebeek de gang naar de nieuwe winkel. “42 Jaar geleden vestigden we ons hier op winkelcentrum Crimpenhof. We namen destijds juwelierszaak Boonstoppel over en ontwikkelden ons in de loop der jaren tot een juwelierszaak voor iedereen.” 

Ed’s vrouw Martha kwam na verloop van tijd in de zaak. “De eerste jaren werkte ik er af en toe, omdat ik thuis ook de zorg had over onze kinderen die toen nog klein waren. Vanaf het moment dat ze naar school gingen stond ik steeds wat meer uren in de winkel. Dat doe ik overigens nog steeds met veel plezier, maar ik heb het wel flink afgebouwd.”

Specialismen
Twee jaar geleden deden Ed en Martha Oorebeek hun bedrijf over aan zoon Rogier.

“Ik begon op mijn 20ste met mijn eigen atelier aan huis,” vertelt de gediplomeerd goudsmid. “Vervolgens heb ik voor meerdere juweliers gewerkt. Zo’n twaalf jaar geleden besloot ik me met mijn atelier te vestigen achterin de winkel van mijn ouders. Onze klanten zijn er blij mee: ze treffen in onze zaak verschillende specialismen dicht bij elkaar. Mijn vader is een kei van een horloge- en uurwerkmaker; ik lever maatwerk als goudsmid en in de winkel treffen de mensen een keur aan sieraden, horloges, relatie-ringen en nog veel meer. En dat allemaal in een nieuwe, aantrekkelijke winkel, die we met zorg en liefde hebben ingericht. We nodigen iedereen uit om al het moois te komen bewonderen. Wij zijn klaar voor de toekomst en hebben er enorm veel zin in om iedereen op maat bedienen met een mooi assortiment, vriendelijkheid en een goed advies.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie