• Jan Mourik in zijn slagerij.
• Jan Mourik in zijn slagerij. Foto: Jan Timmer

Prijs voor slagerij Mourik De Korf: ‘beste worstmaker’

Zakelijk 953 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Slager Jan Mourik heeft er weer een mooie prijs bij: ‘beste worstmaker’ van de regio Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland.

“We zijn erg blij met deze titel,”  vertelt Mourik, met zijn slagerij gevestigd in winkelcentrum De Korf te Krimpen aan den IJssel. “Het is altijd fijn om van een grote landelijke organisatie als stichting het Worstmakersgilde erkenning te krijgen in je vakmanschap. Ook genieten we van de reacties van onze klanten. Die zijn samen met ons trots op deze prijs. Voor hen maken we al onze lekkere producten, ook onze prijswinnende worst, vleeswaren en maaltijden.”

Slagerij Mourik De Korf neemt sinds 2015 deel aan worstmakers-competities en mocht zich al twee keer eerder laten huldigen als regiokampioen. Even zoveel keer werd Mourik genomineerd bij de top-20 in zijn vak. De verkiezing ‘beste worstmaker’ werd het afgelopen jaar niet gehouden in verband met corona. Vervolgens werd de draad weer opgepakt en trok een groep erkende keurmeesters het land door om 150 slagers van het Worstmakersgilde te bezoeken.

“Die visites zijn altijd onaangekondigd,” weet Jan Mourik. “Met andere woorden: je kunt je er als deelnemer niet op voorbereiden. De keurmeesters nemen onverwacht producten mee. Ik vind dat een prima uitgangspunt, want het is eerlijk en het zorgt ervoor dat wij als ambachtelijke slagers het hele jaar door scherp zijn op topkwaliteit.”

Vers
Voor Jan Mourik is dat laatste sowieso een vanzelfsprekendheid. “Ik ga altijd voor het beste,” verzekert hij. “Onze klanten verdienen dat en rekenen er op. Onze producten zijn vers, met liefde en toewijding bereid en voorzien van zuivere specerijen. Daarnaast is het duidelijk waar ons vlees vandaan komt: van bonafide en vaste leveranciers. En minstens zo belangrijk: onze klanten genieten er van. Want daar doen we het voor. Al die factoren zorgen ervoor dat we ons ruimschoots onderscheiden en met de toekenning van deze ‘Worstmakersprijs 2023’ wordt dat maar weer eens bevestigd. Trots ben ik ook op mijn medewerkersteam, want deze prijs straalt zeker ook op hen af. Uiteindelijk zijn wij met elkaar Slagerij Mourik De Korf.”

Uiteraard wordt het binnenhalen van de titel ‘Worstmaker van het jaar 2023’ gevierd met bestaande en nieuwe klanten. “We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van dit mooie succes,” glimlacht Jan Mourik.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie