• Henk van de Loo (l), zijn partner Hannie van Hees en Almer Meerhof bij de blitse biertruck.
• Henk van de Loo (l), zijn partner Hannie van Hees en Almer Meerhof bij de blitse biertruck. Foto: Stephan Tellier

Argentum presenteert zilverkleurige biertruck als visitekaartje

Zakelijk 894 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Bierbrouwerij Argentum presenteert haar nieuwe visitekaartje: een blitse en blinkende, zilverkleurige biertruck. Daar rijd je niet onopgemerkt mee rond, merkten de eigenaren Henk van de Loo en Hannie van Hees meteen al.

"Bij het eerste rondje door Schoonhoven gingen spontaan diverse duimen omhoog", zegt Henk van de Loo." Iemand hield me zelfs staande om de truck van dichtbij te kunnen bekijken."

Polijsten
Henk van de Loo heeft daarmee eer van zijn werk, want hij stopte de afgelopen maanden menig uurtje in het opknappen van de oldtimer-Chevrolet Step Van P30. "Alleen al in het poetsen en polijsten van het geklinknagelde plaatwerk zitten ruim twee werkweken. Daarnaast is de voormalige melkwagen geheel volgens onze wensen omgebouwd. Het eindresultaat is een zelfvoorzienende biertruck met drie soorten bier op de tap en een koelinstallatie voor losse flessen. Zo kunnen mensen met al onze biertjes -Tripel, IPA, Golden Ale, Bockbier, Imperia Dunkel Weizen en 'Hooibouw'- kennismaken."

Vermeldenswaard is dat op de hoekige voorzijde het begrip 'waardetransport' is te lezen. "De truck lijkt op een geldtransportwagen en de inhoud is vloeibaar goud", zegt Henk met een knipoog.

Uniek
Met de biertruck willen de Argentum-eigenaren de festivals af om het Schoonhovense stadsbier aan de man te brengen. "Je wilt toch iedere keer wat nieuws", licht Hannie van Hees toe. "Dat is met deze blitse truck denk ik wel gelukt. Hij is niet alleen qua uiterlijk uniek in zijn soort, maar biertrucks met enkel speciaalbier zijn er ook niet veel."

Schoonhoven en omgeving kan op 25 mei de biertruck voor het eerst bewonderen tijdens het festival 'Lekkerr in het Park'. "We staan ook op de Zilverdag en de truck is te boeken voor bedrijfsfeesten en andere evenementen. Mensen gaan 'm vast een keer tegenkomen."

Overname
Henk en Hannie namen bierbrouwerij Argentum –Latijnse benaming voor zilver- in augustus vorig jaar over van oprichter Almer Meerhof. Laatstgenoemde blijft het bier brouwen, Henk en Hannie regelen de zakelijke kant van het verhaal. "We zijn trots op wat we in die korte tijd hebben bereikt", blikken beiden terug. "Het bier vindt inmiddels niet meer alleen zijn weg in Schoonhoven en de Krimpenerwaard, maar ook daarbuiten. Papendrecht bijvoorbeeld, maar ook Utrecht en zelfs Zeeland. Ook de uitstraling is verbeterd met een nieuw etiket."

De biertruck zal als een magneet werken, maar wat Henk en Hannie betreft blijft het daar niet bij. "We denken altijd verder", stellen de rasondernemers. "We willen de productie verder verhogen en zijn op zoek naar een ruimte in de binnenstad voor bierproeverijen. Voorop staat echter het bewaken en garanderen van de kwaliteit, want dat is leidend."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie