Afbeelding
Foto: Jan Timmer
Zaak en Zo

De Weerd Wonen & Slapen: alle expertise in huis

Zaak & Zo 620 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Hoe leuk en stijlvol je huis ook is ingericht; een interieur is pas af met een mooie vloer. Maar waar kies je voor en hoe zit het met de kwaliteit? Bij De Weerd Wonen & Slapen in Ouderkerk aan den IJssel hebben ze alle expertise en de juiste producten in huis om je optimaal van dienst te zijn.

Willem de Weerd is, als het om kwaliteit gaat, geen man van compromissen. “Het is bij mij heel simpel: ik wil alleen vloeren verkopen waar mijn klanten jarenlang van kunnen genieten”, zegt hij. “Dat betekent dat we alleen de collecties van de gerenommeerde merken voeren. Uiteraard heeft dat wel consequenties voor de prijs die je ervoor betaalt. Daar staat tegenover dat je met onze producten bij normaal gebruik verzekerd bent van zorgeloos comfort en een perfecte pasvorm.”

Eldorado
Op de benedenverdieping van het aan Zijdepark 2 in Ouderkerk gevestigde De Weerd Wonen & Slapen tref je een waar eldorado in vloeren aan. Van laminaat en pvc tot en met hout; het is er in allerlei soorten, maten, kleuren en motieven te vinden. En een passend advies krijg je er gratis bij.

“Momenteel doet de licht eiken-look het uitstekend bij het publiek”, weet verkoopadviseur Janny van Dam. “Zeker in combinatie met een ‘industrial’ interieur en zwarte luxaflex ziet het er geweldig uit. Het is echt een trend. Kijk maar in de woonbladen.”

Hoewel pvc-vloeren momenteel uiterst populair zijn, verkoopt de Weerd nog altijd veel laminaat. Willem de Weerd verbaast dat niets. “Het mooie van laminaat is dat het nog net even wat krasvaster is dan pvc. Dankzij de wat ‘mattere’ uitstraling benadert laminaat de ‘houten’ uitstraling van een vloer. Ook dat spreekt mensen aan. Eveneens prettig is de waterbestendigheid van bovenaf na toepassing van de hydroseal-behandeling. Bij een merk als Quickstep wordt deze behandeling af-fabriek al toegepast.”

Innovatief
Het grote voordeel van pvc zit hem in het innovatieve karakter en het comfort. “Het voelt net even wat lekkerder als je er over loopt”, vertelt Jannie van Dam. “Zeker in combinatie met vloerverwarming is dat weldadig. Daarnaast zorgt de betere doorstroming van de warmte ervoor dat je weinig rendementsverlies hebt en een gunstige cw-waarde. Een ander pluspunt van pvc is dat het een betere geluiddemping heeft dan laminaat en daardoor beter is voor de akoestiek.”

De Weerd Wonen en Slapen, Zijdepark 2, Ouderkerk aan den IJssel. T 0180-681253; I:www.deweerdwonenenslapen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie