• Jubileumcommissieleden van De waardrenner met Ard Korevaar links.
• Jubileumcommissieleden van De waardrenner met Ard Korevaar links. Foto: John Wijntjes

Wielerclub De Waardrenner: fraai verleden, mooie toekomst

Sport 1.315 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Een wielerbolwerk met een mooi verleden en zonnige toekomst: dat is de jubilerende wielerclub De Waardrenner.

De Waardrenner viert zijn vijftigjarig bestaan met een feestelijke jubileumdag op zaterdag 7 oktober op sportpark Weydehoeck. Wielerwedstrijden en een interactieve feestavond maken deel uit van het programma.

“We hopen die dag zoveel mogelijk leden en zeker ook oud-leden te mogen begroeten,” vertelt Ard Korevaar, erevoorzitter en samen met Iris Slappendel, Marlies van der Linde Goos Janssen en Ben van Ark lid van de jubileumcommissie. “Sommige van hen zijn we uit het oog verloren, vandaar deze oproep in de krant. We zouden het geweldig vinden om weer met ze in contact te komen en samen met hen het vijftigjarig bestaan te vieren. Via onze website (www.wcdewaardrenner.nl) kunnen zij zich aanmelden voor 7 oktober.”

Wedstrijdsport
Zelf kwam Ard Korevaar in 1981 voor het eerst in aanraking met De Waardrenner. In dat jaar had de club zich afgesplitst van de gelijknamige toerfietsclub en ging zich storten op de wedstrijdsport. Het was ook het jaar waarin Ard’s broer Roger zich serieus met wielrennen ging bezighouden.

“En ik ging mee. Dat beviel me zo goed dat ik besloot mijn trainerspapieren te halen en zelf ook een racefiets kocht. Daarna kwam van hen een het ander. Ik ging zelf ook koersen en werd jeugdtrainer en eind jaren negentig zelfs voorzitter van de vereniging. In die tijd ontwikkelden we een jeugdplan voor de club, dat er blijkbaar zo goed uitzag dat de wielerbond er interesse in toonde.”

Lang duurde de voorzittersperiode van Ard Korevaar overigens niet. “Ik was overgestapt naar het zelfstandig ondernemerschap en kreeg het te druk. Gelukkig vond ik in de persoon van Hendrik Visser een uitstekende opvolger. Ik besloot een plek in de luwte te zoeken en de club van een afstandje te blijven volgen.”

Kampioenen
De Waardrenner bracht de voorbije halve eeuw meer dan tien nationale kampioenen voort. Henk Ceelen, Iris Slappendel Eric Nieuwerth, Ard Korevaar (Nederlands Politiekampioen) zijn zomaar wat voorbeelden van renners die hun rood-wit-blauwe tricot mochten showen in de koers.

“We mogen trots zijn op ons verleden en op al die mensen die zich de voorbije vijftig jaar hebben ingezet voor onze mooie club,” zegt Korevaar. “En minstens net zo mooi is dat de vereniging er in zijn jubileumjaar uitstekend voor staat en goud in handen heeft als het om de toekomst gaat. De nieuwe, eigen wielerbaan, een prachtig clubgebouw op Weydehoeck in Lekkerkerk, een bloeiende jeugdafdeling, mooie wedstrijdploegen en een goed bestuur. Anno 2023 liggen er volop kansen en mogelijkheden om de vereniging verder te ontwikkelen en mooie nieuwe hoofdstukken te gaan schrijven. We kunnen nu zelf wedstrijden gaan organiseren op het eigen parcours en hebben alle tools in handen om onze maatschappelijke rol verder op te pakken. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en ben als adviseur uiteraard bereid om daaraan mijn bijdrage te leveren.”

Eerst wacht echter de jubileumviering op 7 oktober. “Dat gaat een prachtige dag worden,” weet Korevaar nu al. “Met in de middaguren verschillende jeugdwedstrijden en daarna een ‘kinderpersconferentie’ met een bekende topwielrenner. Daarna is er een buffet met aansluitend een interactief jubileumprogramma in het clubhuis met medewerking van Wielerflits/Youri Ynsen en bekende wielrenners. Een presentatie met oude Waardrenner-shirts, een jubileumkalender en historisch fotomateriaal maakt deel uit van het programma. Daarnaast hopen we veel oud-Waardrenners te mogen ontmoeten om gezamenlijke herinneringen op te halen en het glas te heffen op een vereniging die heel veel mensen veel moois heeft gebracht. Vandaar nogmaals onze oproep: heb je een waardrenner-verleden, meld je dan aan op onze site.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De grutto.
Dinsdag 12 maart: startavond weidevogelseizoen met 'Grutto-Astrid' Nieuws 18 uur geleden
• Groepsfoto met Paul van Schaik als stralend middelpunt.
Gouden KNVB-speld en erelidmaatschap voor Paul van Schaik Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Amnesty-werkgroep Krimpenerwaard deelt bloemen uit rond Vrouwendag Nieuws 20 uur geleden

Download onze app