• De damesploeg voor de nieuwe ploegleiderswagen.
• De damesploeg voor de nieuwe ploegleiderswagen. Foto: John Wijntjes

De Waardrenner klaar voor het nieuwe wielerseizoen

Sport 1.543 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Dat De Waardrenner in het vijftigste jaar van zijn bestaan meer dan springlevend is, blijkt woensdagavond in De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel.

De jeugdafdeling groeit als kool en tikt de twintig leden aan, de amateurformatie oogt veelbelovend qua samenstelling en de Masters 50+ telt zelfs een Nederlands kampioen: Theo Leenderts. En wat te denken van de Making the Difference/Waardrenner vrouwenploeg. Onder leiding van het duo Leen Merison/Henk Ceelen wil men ook in het nieuwe wielerjaar stevig aan de weg timmeren. 

Eerste overwinningen
De eerste overwinningen zitten al in de knip: Mercedes Greinhardt en Lisa Petersen zetten ieder al een voorjaarskoers op hun naam. Daarmee zet MtD de vorig seizoen ingezette lijn door.

“Het begin is in ieder geval veelbelovend met onder meer een zege bij de eerste wedstrijd in het kader van het ProMobility Ladies Cycling Circuit,” vertelt Leen Merison. “Vorig jaar pakten we daar de eindwinst in het ploegenklassement. Daar streven we opnieuw naar. Verder willen we goed meedraaien in de Woman Cycling Series en de Topcompetitie. Henk en ik denken dat we alles in huis hebben om een goede rol te spelen en verder te groeien als toonaangevende opleidingsploeg. We willen minimaal één renster naar een pro-ploeg begeleiden.”

Sandra Dekker
De wielrensters van het Waardrenner-collectief zijn afkomstig uit alle windstreken. Toch zijn er zeker ook Krimpenerwaardse accenten aan de ploeg, dankzij de inbreng van rensters als Ise Lingen (Ouderkerk), Iris Stevenson (Stolwijk) en Sandra Dekker (Lekkerkerk). Laatstgenoemde maakte onlangs de overstap van het marathonschaatsen naar de wielrennerij.

“Ik denk dat ik in een prima team terecht ben gekomen”, glimlacht Dekker. “Met het marathonschaatsen was ik eerlijk gezegd een beetje klaar. Je moet opboksen tegen de ‘Irene Schoutens’ van deze wereld: pure profs met veel meer trainingsmogelijkheden dan anderen. In het wielrennen kan ik mezelf nu opnieuw ontdekken. Het voelt verfrissend.”

Kerngezond
De amateurs en Masters 50+ van De Waardrenner hebben al even veel zin in het nieuwe seizoen. De amateurploeg telt traditiegetrouw veel wielrenners uit de regio, bij de Masters komen ze werkelijk overal vandaan. Deze woensdag treffen ze elkaar en de andere leden van De Waardrenner. Alles bij elkaar levert het een plaatje op van een kerngezonde jubilaris.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie