• Keren en draaien op het parcours.
• Keren en draaien op het parcours. Foto: John Wijntjes

Crossers genieten van zonnige veldrit Lekkerkerk

Sport 1.035 keer gelezen

LEKKERKERK • Twan van der Drift uit Wateringen won zaterdag in Lekkerkerk op een speciaal aangelegd crossparkoers op sportpark Weydehoeck een veldrit, die meetelt voor de GP-Cycling competitie. Thuisrijder Nils van Kooij en Schoonhovenaar Ando Overbeek liepen met hun vierde en vijfde plaats een plek op het erepodium mis.

De amateurs van De Waardrenner hadden een 1.800 meter lange ronde uitgezet, waar draaien en keren op de grasstroken de renners geen moment rust gunden. De broers Dani en Jardi Christiaan van der Lee uit Schiedam maakten in de beginfase de wedstrijd. Van der Drift verdeelde zijn krachten het beste.

“Het was constant tegen je limiet aanrijden,” vertelde Waardrenner Nils van Kooij na afloop. “We zijn blij dat na het wegvallen van veel nationale wedstrijden in de coronaperiode er regionale crosscompetities zijn. Met 80 crossers, onder wie 20 vrouwen, verdeeld over drie categorieën, was deze wielerdag een succes. Vanmorgen was de jeugd actief. Het is mooi dat De Waardrenner, die volgend jaar zijn 50-jarig bestaan viert, weer in de lift zit. De jeugdaanwas is veelbelovend.”

Lekkerkerker Matthieu Hendriks (58), die volgend seizoen zijn 44ste licentie aanvraagt, startte in de B-klasse en reed anoniem rond. Als nieuweling, junior, amateur en master reeg hij de zeges aaneen. “Als overbrugging tussen twee wegseizoenen is crossen ideaal,” zegt hij. “Fietsen blijft uitdagend.”

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie