• Rein Douma (l) in actie.
• Rein Douma (l) in actie. Foto: Hanko van Ooijen

Korfballer Rein Douma neemt afscheid met dubbel succes

29 jun, 17:51 Sport 2 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het is maar weinig sporters gegeven om afscheid te nemen met de ‘dubbel’. KOAG-korfballer Rein Douma lukte het.

Eerder dit seizoen werd KOAG al kampioen in de zaal, vorige week kwam daar de veldtitel bij. Rein Douma genoot er met volle teugen van.

In het hol van de leeuw
“Het allermooiste ervan was dat we het kampioenschap in het hol van de leeuw binnenhaalden: bij onze directe en laatst overgebleven concurrent KInderdijk,” vertelt de sinds twee jaar in Oegstgeest wonende Krimpenaar. “Het was een super spannend duel, dat we uiteindelijk met 16-17 wonnen. Een mooier einde van het seizoen had niemand kunnen verzinnen.”

Overgangsklasse
KOAG slaagde er dankzij het dubbele kampioenschap in terug te keren naar een niveau waarop de Krimpense korfballers al vele jaren lang niet meer actief waren: de Overgangsklasse. Rein Douma is er trots op. “Volgens mij is het enkele generaties geleden dat we zo hoog mochten spelen”, zegt hij.

Het ‘we’ zal overigens deze zomer plaats gaan maken voor ‘ze’, want Douma heeft aangegeven zijn korfbaltenue aan de wilgen te gaan hangen. “We zijn twee jaar geleden naar Oegstgeest verhuisd en ons gezin is verblijd met een kleintje, een zoon van inmiddels drie maanden”, vertelt de 28-jarige sportman. “Ik wil meer thuis zijn, zo simpel is het. Daarnaast ging de afstand tussen mijn woonplaats en Krimpen me steeds meer tegenstaan. Dat alles neemt niet weg dat ik het moeilijk vond om afscheid te nemen. Per slot van rekening liep ik hier als kleuter al rond en heb ik vele vriendschappen en mooie momenten te danken aan KOAG. Dat alles laat je niet zomaar achter je.”

Andere hobby’s
Vervolgens: “Ik zal ongetwijfeld bij de seizoenstart in augustus met een raar gevoel rondlopen. Zo van: ik moet trainen. Maar dat zal ongetwijfeld ook slijten. Of ik in mijn woonplaats een korfbalvereniging ga zoeken? Nee, dat ben ik niet van plan. Ik heb andere hobby’s genoeg. Zo trek ik er graag op uit op mijn MTB en racefiets. Reken maar dat ik op zaterdag regelmatig koers zal zetten richting Driekamp in Krimpen aan den IJssel, want ik blijf uiteraard fan van het team waar ik vanaf 2013 deel van mocht uitmaken. Ik ben natuurlijk ook benieuwd hoe KOAG het gaat doen in de Overgangsklasse. Gevoelsmatig zeg ik dat ze het gaan redden, al zal het flink aanpoten zijn. De selectie heeft echter genoeg kwaliteit en karakter om zich te handhaven. Ik op mijn beurt ben blij dat ik een steentje heb mogen bijdragen aan de promotie. Het was een prachtjaar, waar ik nog vaak aan zal terugdenken.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie