• Deborah Veerman op het podium.
• Deborah Veerman op het podium.

Deborah Veerman wint NK-zilver op VAM-berg

26 jun, 20:26 Sport 1 keer gelezen

STOLWIJK • Deborah Veerman kwam zondagmiddag op het NK voor elitedames zonder contract (niet-profs) goed voor de dag. De Stolwijkse wielrenster sprintte op de VAM-berg met haar klimmersbenen naar de tweede plaats.

Tot aan de laatste ronde had de renster uit de Van der Velden MtD-formatie in Anna van Wersch, die als zevende zou finishen, een ploeggenote in de sterke kopgroep van acht vrouwen. Het zware parkoers met de telkens terugkerende VAM-(afval)berg, die met een hoogte van 56 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe is, eiste zijn tol. 

In de loodzware laatste honderden meters moest Veerman haar meerdere erkennen in Rixt Hoogland (WV Groningen). Inez Beijer (Jan van Arckel) eindigde als derde.

De rensters in onze ploeg nemen pas twee jaar deel aan wedstrijden,” vertelt de Krimpense ploegleider Peter de Vries trots. “Deborah Veerman klasseerde zich ook al achter werelduurrecordhoudster Ellen van Dijk als tweede in de ronde van Lekkerkerk. Inmiddels behoren we tot de drie sterkste clubploegen van Nederland. Achter de kopgroep kwamen Marjet Groen en Melissa Hoffman respectievelijk als negende en dertiende over de streep. Ook in de breedte worden we steeds sterker.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie