• De overhandiging van de fietsen. Hiermee kan Youth for Christ, onder hopelijk betere weersomstandigheden, het jongerenwerk uitbreiden.
• De overhandiging van de fietsen. Hiermee kan Youth for Christ, onder hopelijk betere weersomstandigheden, het jongerenwerk uitbreiden. Foto: John Wijntjes

Youth for Christ Krimpenerwaard blij met nieuwe ‘mobiele ontmoetingsplekken’

Nieuws 855 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Youth for Christ Krimpenerwaard breidt uit en verduurzaamt met twee nieuwe mobiele ontmoetingsplekken.

Dankzij een toekenning vanuit een mobiliteitsfonds (van Stichting Kracht in Nederland en Shell Nederland) én de hulp van Bijl Tweewielers, kunnen jongeren vanaf nu ook per fiets worden opgezocht door de jongerenwerkers van Youth for Christ Krimpenerwaard (YfC KW).

Luisterend oor bieden
YfC KW is sinds 2021 actief in de verschillende dorpskernen. Samen met een grote groep vrijwilligers zoeken de teamleiders Diederik en Priscilla van Os iedere week jongeren op die zich vaak niet gezien of gehoord voelen, eenzaam en kwetsbaar zijn.

“YfC biedt hen een luisterend oor, een ontmoetingsplek, daagt ze uit om te bewegen, hun talenten te ontdekken, maar bovenal willen we er gewoon voor alle jongeren zijn. Een relatie met hen opbouwen van waaruit jongeren mogen groeien en ontwikkelen.”, aldus de bevlogen teamleiders.

Tot camper omgebouwde bestelbus
De afgelopen jaren is YfC KW al te vinden op vaste locaties als ‘t Huis van Noord in Schoonhoven en basisschool de Ark in Bergambacht.

Daarnaast rijden de jongerenwerkers iedere week met hun oude vertrouwde mobiele ontmoetingsplek (de MOP) -een tot camper omgebouwde bestelbus-, naar openbare plekken als bijvoorbeeld het veld bij de Tuinfluiter in Krimpen aan de Lek en het veld bij de basisscholen in Stolwijk. 

“Hier ontmoeten we jongeren op plekken waar ze al samenkomen.”

Vaker en meer jongeren bereiken
Er is behoefte aan relationeel jongerenwerk zoals YfC dat aanbiedt, merken Diederik en Priscilla:

“We zien dat deze vraag groot is, maar helaas hebben we maar één MOP. Dat was reden om na te denken hoe we dit konden opvangen. En dan ook nog op een meer duurzame en verantwoorde wijze. Dankzij de toekenning van een mooi bedrag vanuit genoemde fondsen, konden we twee elektrische fietsen en bakfietsen aanschaffen. Deze gaan als nieuwe mobiele ontmoetingsplekken dienstdoen, waarmee we vaker en meer jongeren kunnen bereiken.”

Nieuwe ‘wagenpark’ in ontvangst genomen
De twee zijn Robin Bijl van Bijl Tweewielers in Bergambacht dankbaar: “Hij heeft zich ingespannen om de volledige aanschaf van deze fietsen vanuit het budget mogelijk te maken en heeft daarbij zelf ook nog een bijdrage geleverd. Vrijdagmiddag  was het dan zover en konden we dit nieuwe ‘wagenpark’ officieel in ontvangst nemen.”

Ook Youth for Christ sponsoren?

Youth for Christ Krimpenerwaard is onderdeel van YfC Nederland en is als ANBI-stichting afhankelijk van donateurs.

Teamleiders Diederik en Priscilla van Os: “We zijn blij dat we met de twee elektrische fietsen en bakfietsen het jongerenwerk kunnen uitbreiden. Wel moeten de bakfietsen nog gevuld worden met materialen. Zoals muziekboxen, voetballen, bekertjes, een tafeltje en stoeltjes. Belangstellenden die hart voor jongeren hebben en graag met YfC KW willen meebouwen, worden uitgenodigd om zich vooral te melden. Alle hulp is meegenomen, We gaan graag met hen in gesprek.”

Voor meer informatie, zie de website: www.krimpenerwaard.yfc.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden