• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.

Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek

Nieuws 2.990 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Ontwikkelcombinatie DBL heeft een planstudie klaar voor de bouw van woningen, de ontwikkeling van natuur en mogelijkheden voor recreatie op het voormalige IHC-terrein in Krimpen aan de Lek. De betrokken ontwikkelaars en stedenbouwkundigen presenteren deze studie tijdens een bijeenkomst op woensdag 24 april, tussen 18.30 en 21.00 uur. Plaats van handeling is het ‘Huis van de Kikker’; belangstellenden kunnen zich aanmelden.

De Ontwikkelcombinatie die bestaat uit Damsteegt, Balance d’eau en LATEI werkt met deskundigen aan een plan voor het gebied dat al jaren de tongen losmaakt: ‘We hebben nu een planstudie klaar met daarin ruimte voor woningbouw, horeca, een wandelgebied, waterberging en voor beheer en ontwikkeling van groen op het IHC-terrein. Deze studie is de basis voor het komende overleg met overheden, Rijkswaterstaat en andere stakeholders’.

Woningen voor starters en senioren
In juni 2023 organiseerde DBL een eerste kennismaking in het gebied waar circa 250 belangstellenden op af kwamen: ‘Deze bezoekers gaven mee welke punten zij belangrijk vinden bij de ontwikkeling van het IHC-terrein. Veelgenoemde aspecten waren onder andere woningen voor starters en voor senioren, het ‘beleefbaar’ maken van de Lek en zuinig zijn op flora en fauna in het gebied’.

Bij het maken van de planstudie kregen de plannenmakers inbreng, reacties en ideeën van belanghebbenden die zich betrokken voelen bij het gebied en van huidige gebruikers van het terrein. Ook waren er vier bijeenkomsten met een denktank, van mensen die verspreid over de omgeving wonen en werken.

Toelichting
Tijdens de bijeenkomst op woensdag 24 april is er om 18.30 uur, 19.30 uur en om 20.30 uur dezelfde plenaire toelichting op de planstudie.

De presentatie vindt plaats in het Huis van de Kikker, Zaag 21 in Krimpen aan de Lek. Bezoekers kunnen vervolgens doorwandelen naar de ernaast gelegen Proefstand voor aanvullende informatie over verschillende thema’s uit de planstudie. 

Aanmelden
In verband met de organisatie van de bijeenkomst worden belangstellenden verzocht om zich vooraf aan te melden. Dit kan via: www.ihcterrein.nl/bijeenkomst

Meer informatie: www.ihcterrein.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden