Afbeelding
Foto: aangeleverd

Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken

Nieuws 402 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voor welke dingen moet de nieuwe burgemeester van Krimpen aan den IJssel extra aandacht hebben? Welke eigenschappen moet hij of zij echt hebben? En wat is belangrijk om mee te geven aan de nieuwe burgemeester? Inwoners van Krimpen aan den IJssel kunnen er hun mening over geven.

De gemeenteraad stelt op dit moment een profielschets van de nieuwe burgemeester op. Daarin staat wat wordt verwacht van hem of haar. Kandidaten krijgen daarmee een goed beeld van de gemeente en het burgemeesterschap. 

De mening van Krimpense inwoners en organisaties is een prominent onderdeel van deze profielschets. Tot half mei kan een vragenlijst daarvoor worden ingevuld, online op de gemeentelijke website en op papier. Ook hangen er posters door heel Krimpen met een QR-code die verwijst naar de online vragenlijst. Op verschillende plekken in het dorp is de vragenlijst op papier te vinden. 

Op woensdag 26 juni neemt de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, de profielschets in ontvangst. Daarna start de sollicitatieprocedure. De nieuwe burgemeester volgt januari volgend jaar waarnemend burgemeester Jan Luteijn op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden