• Een eerdere intocht in Stolwijk.
• Een eerdere intocht in Stolwijk. Foto: archief

Stolwijk maakt zich op voor ontvangst van Sinterklaas en Pieten

Nieuws 668 keer gelezen

STOLWIJK • Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 25 november om 14.00 uur weer in Stolwijk aan. De Regelpiet heeft weer een mooi onthaal op het Dorpsplein van Stolwijk voorbereid, maar dit jaar strooit DroomPiet misschien wel wat roet in het eten en loopt alles wellicht weer een beetje anders dan anders….

DroomPiet droomt er namelijk van om in de huid van Sinterklaas te kruipen. Hij wil ook wel eens volop in de belangstelling staan en alle kinderen van Stolwijk verwennen met mooie cadeautjes. Hij heeft een mooi plannetje bedacht om dat dit jaar maar eens echt voor elkaar te krijgen en als Sint de kinderen te verwelkomen. Is Sint wel op tijd om dit te voorkomen? Loopt DroomPiet deze zaterdagmiddag als Sint te paraderen over het Dorpsplein?

Muzikids
Vanaf 13.45 uur is er al van alles te beleven op het Dorpsplein en kan eenieder vast een goed plekje zoeken om de Sint een warm welkom te geven onder begeleiding van muziek van de Muzikids van de Harmonie Stolwijk. Om ongeveer 14.00 uur ontvangt burgemeester Pauline Bouvy-Koene Sinterklaas en zijn gevolg, waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Voor de kinderen met een glutenintolerantie is de Glutenvrije Piet aanwezig om hen van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te voorzien.

Kleurplaat
Na afloop kunnen alle kinderen de Sint de hand schudden en hun kleurplaat inleveren. Voor de mooiste kleurplaten zijn er prijzen te winnen die rond 5 december door de Sint en Pieten bij de winnaars bezorgd zullen worden. De kleurplaat is te vinden in de speciale Sinterklaaskrant. Deze wordt uitgedeeld op de basisscholen en is ook af te halen in de supermarkten van Stolwijk of te downloaden vanaf de Facebook en Instagrampagina ‘Sinterklaas Intocht Stolwijk’. Hier zullen ook wat filmpjes geplaatst worden.

Op het Dorpsplein van Stolwijk geldt zaterdag 25 november tussen 10.30 en 16.30 uur een parkeerverbod. Het plein zal autovrij worden gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app