Afbeelding
Foto: 123RF.com

Onderzoek naar woningbouw aan de rand van Bergambacht

Nieuws 3.999 keer gelezen

BERGAMBACHT • Er komt een verkenningsonderzoek naar woningbouw aan de rand van Bergambacht. Hiermee heeft het college van B&W ingestemd. Het betreffende terrein ligt ten oosten van de kern, tussen de provincialeweg N210 en de Tussenlanen. 

Wethouder Ria Boere en Erik van Erk (Projectontwikkling BV) tekenden hiervoor vrijdag een intentieovereenkomst.

Binnen de kernen is niet voldoende ruimte om de woningbouwambitie van de gemeente te realiseren. Boere: “We zullen de komende jaren daarom aan de randen van de kernen moeten bouwen. Dit verkenningsonderzoek in Bergambacht is een eerste stap in die richting.” 

Wel moet de provincie nog instemmen met het voornemen van Krimpenerwaard om te bouwen aan de randen van de kernen.

Hoeveel en wat voor woningen
Het verkenningsonderzoek moet meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden voor woningbouw ten oosten van Bergambacht In deze fase onderzoekt de projectontwikkelaar hoeveel en wat voor woningen er op deze locatie gebouwd kunnen worden en hoe de ontsluiting van de nieuwe wijk wordt geregeld.

Wethouder Ria Boere: “Ook wordt er gekeken naar de financiële haalbaarheid van het project en wordt onderzocht hoe er op deze locatie klimaatadaptief en duurzaam kan worden gebouwd. Het verkenningsonderzoek duurt naar verwachting 1,5 jaar. De komende tijd wordt ook een plan opgesteld hoe en wanneer de inwoners van Bergambacht betrokken worden. Als het verkenningsonderzoek positief wordt afgerond, volgt een voorstel in de gemeenteraad.”

Betaalbaar
De gemeente Krimpenerwaard zet bij dit project in op betaalbare woningen. Dit staat ook in de Woonvisie, die onlangs is vastgesteld door de gemeenteraad.

Boere: “Om dit te bereiken is het doel bij ieder nieuwbouwplan tweederde betaalbare woningen, waaronder 30% sociale huur.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app