• Arie en Corrie Boom: nog tot en met 30 september actief met Boom Tweewielers in Berkenwoude.
• Arie en Corrie Boom: nog tot en met 30 september actief met Boom Tweewielers in Berkenwoude. Foto: Jan Timmer

Boom Tweewielers stopt in Berkenwoude

Nieuws 4.150 keer gelezen

BERKENWOUDE • Arie en Corrie Boom sluiten binnenkort de deuren van Boom Tweewielers in Berkenwoude.

“We zijn op een leeftijd beland waarop we het wat rustiger aan willen doen”, zegt Arie Boom. “Maar helemaal uit het vak stappen Corrie en ik niet. We blijven ons actief bezig houden met onze vestigingen in Schoonhoven en Rotterdam-Prinsenland.”

Vervolgens: “Een andere reden om onze winkelactiviteiten in Berkenwoude te beëindigen is dat we het zat zijn om te strijden bij de gemeente om vergunningen en een bestemmingsplanwijziging te krijgen. Ons verlangen om het pand tot een woonzorgvoorziening om te bouwen, speelt al vele jaren en sinds 2017 zijn we hiervoor bezig met instanties en de gemeente. Nu er geen perspectieven hiervoor zijn, besluiten we het pand te verhuren aan een andere partij.”

Schuur
Het besluit om in Berkenwoude te stoppen namen Arie en Corrie na lang nadenken. “Boom Tweewielers is ooit hier op het dorp begonnen vanuit een schuur”, gaat Arie Boom 38 jaar terug in de tijd. “Er zijn nog aardig wat klanten die zich dat nog goed kunnen herinneren. Voor hen en voor ons heeft dit afscheid absoluut impact. Maar er is gelukkig ook begrip en dat doet Corrie en mij goed. We bedanken alle klanten van onze vestiging in Berkenwoude voor het vertrouwen en het prettige contact.”

Uiteraard zorgen Arie en Corry Boom ervoor dat klanten van wie de fiets nog in de garantieperiode zit, er volledig op mogen rekenen dat alle afspraken worden nagekomen. “Onze vestigingen in Schoonhoven en Rotterdam-Prinsenland nemen alle voorwaarden over”, zegt Arie. “En voor mensen die vanwege bijvoorbeeld hun leeftijd niet zelf in staat zijn om de fiets daar te komen brengen en halen, hebben we gratis transportservice beschikbaar. Met andere woorden: niemand valt tussen wal en schip. Een erezaak, vinden wij.” 

‘Ga voor Gambia’
Het afscheid van hun winkel op Perkouw zorgt ervoor dat Arie en Corrie Boom meer tijd voor andere dingen krijgen. Een vorm van vrijheid die het echtpaar gaat gebruiken om zich nog wat intensiever bezig te houden met hun stichting ‘Ga voor Gambia’ waarmee ze in het West-Afrikaanse land mooi sociaal en evangeliserend werk doen ten behoeve van de plaatselijke bevolking.

Tot en met 30 september staat Boom Tweewielers Berkenwoude in het teken van leegverkoop. Dat betekent dat het complete assortiment aan fietsen en accessoires met stevige kortingen worden aangeboden.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app