• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.

Nieuwe ontwikkelcombinatie voor IHC-terrein Krimpen a/d Lek

Nieuws 2.707 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Een nieuwe ontwikkelcombinatie gaat proberen alsnog een passend plan te maken voor het voormalige IHC-terrein in Krimpen aan de Lek.

Er is door IHC overeenstemming bereikt met drie partijen. Deze hebben zich verenigd in ontwikkelcombinatie DBL (Damsteegt, Balance d’eau en LATEI).

Gesprek
Er wordt geprobeerd een invulling te vinden, die ‘toegevoegde waarde’ heeft voor Krimpen aan de Lek: ‘Als ontwikkelaars slaan we de handen ineen met de stedenbouwkundige. Daarbij gaan we eerst in gesprek met belanghebbenden. Als projectteam willen we graag horen welke aspecten belangrijk zijn en op welke wijze men betrokken wil worden. Daarna volgt een informatieve bijeenkomst voor alle inwoners van Krimpen aan de Lek’, aldus de ontwikkelcombinatie.

In het verleden zijn er tevergeefs verschillende pogingen gedaan om het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek te transformeren tot woongebied. Oude plannen gaan nu van tafel, stelt DBL: ‘Bureau IMOSS is aangesteld voor de stedenbouwkundige verkenning. Verschillende opties voor de herontwikkeling van het IHC-terrein worden grondig onderzocht. Doel is een passend, toekomstbestendig en haalbaar plan te ontwikkelen’.

Belangstellenden kunnen zich via de website www.ihcterrein.nl aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app