De Fuiks en de sloep die tussen het restaurant en Krimpen a/d IJssel vaart.
De Fuiks en de sloep die tussen het restaurant en Krimpen a/d IJssel vaart.

Boot Fuiks blijft langer varen wegens succes

Algemeen 209 keer gelezen

CAPELLE A/D IJSSEL •  Vorige week ondervonden inwoners van Krimpen en de Krimpenerwaard hinder door de afsluiting van de Algerabrug, waardoor omrijden noodzakelijk was. Restaurant Fuiks Eten en Drinken kwam haar gasten tegemoet en zorgde met een eigen veerdienst dat gasten heen-en-weer konden varen tussen Capelle en Krimpen. Inmiddels is de Algerabrug weer open, maar Fuiks houdt haar boot nog een week in de vaart.

''Omdat we zoveel leuke reacties kregen aan boord en omdat het komende week lekker weer wordt'', aldus Marinus Rien Bothof, eigenaar van Fuiks. Afgelopen week was de sloep van Fuiks gemiddeld 12,5 uur per dag in de vaart en zijn er in totaal 553 mensen meegevaren, waarvan de meeste mensen gasten van Fuiks waren. Bothof stond alle uren aan het roer. Bothof: ''Geweldig om te doen! 

Service
Komende week kunnen gasten van Fuiks Eten en Drinken gratis aan boord van de sloep. Bothof': "We halen gasten op in Krimpen of op een andere afgesproken plek aan de IJssel en brengen ze naar het restaurant en terug. Ook gasten die gewoon een rondje willen varen en in de zon willen genieten van alles wat aan de Hollandse IJssel te zien is vanaf het water, zijn van harte welkom aan boord''. Om opgehaald te worden kan men tijdens openingstijden bellen met het restaurant.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie