Afbeelding

PvdA: Samen plannen DCV uitwerken

Algemeen 69 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bij de behandeling van de kadernota 2017 op donderdag 7 juli gaat PvdA-raadslid Coen Derickx aan de gemeenteraad voorstellen om met DCV op de korte termijn een intentieovereenkomst te sluiten om de plannen nader uit te werken.

Al in januari heeft de PvdA in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de noodzakelijke verbetering van het complex van DCV aan het Waalplantsoen. De grote parkeerplaats heeft ook een functie voor kerkgangers en omwonenden, maar is door DCV niet meer op eigen kracht te onderhouden. Coen Derickx heeft inmiddels DCV-voorzitter Siemen de Wilde gesproken over de gewenste verbeteringen. De tribune is in slechte staat, het hoofdveld moet nodig worden verbeterd en de kleedaccommodatie is gedateerd en te klein. DCV is op eigen kracht schuldenvrij geworden, maar staat voor grote onderhoudslasten en flinke investeringen.

Duurzame kwaliteit
Volgens Derickx moet straks voor alle buitensporten in Krimpen aan den IJssel een moderne accommodatie met duurzame kwaliteit beschikbaar zijn. ,,De verenigingen kunnen dan het beheer verzorgen. De verbetering van het complex aan het Waalplantsoen betekent voor DCV lagere onderhoudslasten. Het duurzaam beheer van het complex door de vereniging wordt dan een reële optie."

DCV heeft afgelopen week een concept-plan voor de verbetering van het complex aan het college en de gemeenteraad aangeboden. De gemeente is eigenaar van een gedeelte van het complex aan het Waalplantsoen. In de kadernota voor 2017 is aangegeven, dat het college in gesprek is met DCV. De medewerking aan de plannen is door het college opgenomen in de speerpunten van het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties (MPG) voor 2017.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie