Afbeelding

Krimpen: sportgroep voor mensen met bewegingsbeperking

Algemeen 87 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ondanks het grote aanbod blijkt er in Krimpen aan den IJssel en omgeving geen sport- en spelgroep te zijn voor mensen met een bewegingsbeperking. Dubbelfit Fysiotherapie en Corine de Haij willen hier verandering in brengen.

Vanwege een ongelukkige sprong tijdens een bedrijfsvolleybaltoernooi kampt Corine de Haij zelf met een chronische bewegingsbeperking. "Als sportliefhebber zocht ik naar een alternatief, omdat een reguliere sport of sportgroep voor mij te hoog gegrepen is. Sporten in een aangepaste vorm en onder goede begeleiding is daarom noodzakelijk."

Dubbelfit Fysiotherapie en Corine de Haij willen een sport- en spelgroep starten voor mensen met een chronische of tijdelijke bewegingsbeperking.

Corine de Haij: "Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een spasme, met gewrichtsproblemen of mensen met ernstig overgewicht. De sportactiviteiten worden op de persoonlijke situatie afgestemd, waarbij het plezier in het sporten voorop staat. De sport- en spelgroep zal in of in de omgeving van Krimpen aan den IJssel worden aangeboden op een doordeweekse avond. Er wordt hiervoor een kleine bijdrage gevraagd en wellicht is het mogelijk een vergoeding via de aanvullende verzekering te krijgen."

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend melden via: dubbelfit@gmail.com of 0180-512506. "Bij voldoende belangstelling kan de sportgroep daadwerkelijk van start gaan."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie