• Peter en Marjon Stapper voor het karakteristieke dorpscafé. (foto: Robert van der Hek)
• Peter en Marjon Stapper voor het karakteristieke dorpscafé. (foto: Robert van der Hek)

Dorpscafé Ammerstol weer open

Algemeen 824 keer gelezen

AMMERSTOL • Peter en Marjon Stapper hebben voormalig dorpscafé De Musketier in Ammerstol nieuw leven in geblazen. Vrijdag gaat de kroeg op de hoek van de Lekdijk en de Grote Kerkstraat na enkele jaren leegstand weer open.

In 'dorpscafé De Stappers', zoals de nieuwe naam luidt, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Peter en Marjon Stapper zijn enkele dagen voor de opening nog druk aan het klussen, maar grote veranderingen willen ze niet aanbrengen. "Dit is nog een echte bruine kroeg. De sfeer en het authentieke interieur van dit gebouw, dat uit de achttiende eeuw stamt, spreken ons erg aan. We gaan vooral goed schoonmaken en hier en daar wat opknappen."

Niet veel mensen zullen anno 2016 een café beginnen. Peter en Marjon durven die uitdaging wel aan. "In een dorp als Ammerstol moet een café te runnen zijn, helemaal als vanaf het voorjaar de fietsers en motoren weer gaan toeren op de Lekdijk. Bij ons kunnen ze terecht voor een kop koffie en kleine hap. We hebben een laagdrempelige, gemoedelijke horecagelegenheid voor ogen."

Alfa 
Beiden zijn horecamensen pur sang. Peter: "We hebben tien jaar een eetcafé in Woerden gehad en de afgelopen vijf jaar een café gepacht in Bodegraven. Toen de kans zich aandiende om zelf een café te kopen, hier in Ammerstol dus, hebben we dat met beide handen aangegrepen."

Bij de keuze van het te schenken bier zijn Peter en Marjon niet over één nacht ijs gegaan. "We hebben voor Alfa gekozen. Bij de meeste mensen misschien niet zo bekend, maar het komt van een ambachtelijke bierbouwer met een eigen waterbron. En dat proef je." Voor de twijfelaars is ook Heineken beschikbaar, maar alleen op fles.

Vooralsnog blijft Peter daarnaast als zzp'er in de bouw en het grondwerk actief. "Ik hoop in de toekomst hier mijn boterham te verdienen. We beginnen met het cafégedeelte alleen, want aan de keuken hebben we nog wel wat werk. Als dat achter de rug is, willen we van lieverlee ook de twee andere zalen, voor feesten en partijen, in gebruik gaan nemen."

Het café aan de Grote Kerkstraat 2 gaat vrijdag 5 februari om 20.00 uur open. 

Robert van der Hek

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie