Afbeelding

Zwemmers boos over afzetten baan

Algemeen 25 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Laaiend zijn de zwemmers die elke week hun baantjes trekken in zwembad De Lansingh. Eén van de banen bleek woensdag te zijn gehuurd door een zwemvereniging. En dat veroorzaakte nogal wat irritatie.

“Sporttassen, bidons en shampooflessen stonden rondom of op de rand van het zwembad”, laat Goris Burggraaf geërgerd weten. Burggraaf zwemt al 25 jaar samen met drie familieleden elke week in De Lansingh. Dat gebeurt al jaren op de woensdagavond. Want op die avond kan je in het wedstrijdbad recreatief zwemmen. Hoewel het altijd druk is, bestaat het overgrote deel uit recreanten die op ontspannen wijze hun baantjes trekken. “En daarbij houden zij voldoende rekening met elkaar en een ieder de ruimte geeft om te kunnen zwemmen.”

Golfslag

Naast dat er, door het afzetten van één baan, minder ruimte was om te zwemmen, zorgden de snelle zwemmers voor veel golfslag. Iets waar Martha Blom zich groen en geel aan ergerde. “Ik waagde mij nog in de buurt van de  ‘clubzwemmers’, maar die walsten min of meer over mij heen met maaiende armen. Een zeer nare ervaring.”

Erik Hordijk, manager accommodaties bij de gemeente Krimpen, laat weten dat er sprake is van een misverstand. De baan was niet verhuurd aan een zwemvereniging. “Het ging om gewone recreanten die wel veel sneller en intensiever hun baantjes trekken. Die lijn lag in het water om onderlinge irritaties te voorkomen. De  ‘snelle’ zwemmers hebben inmiddels zelf besloten om voortaan op de zondagochtend hun baantjes te trekken.”

Hordijk vindt het jammer dat een aantal zwemmers teleurgesteld is over de hele gang van zaken. Toch is hij niet van plan om maatregelen te nemen. “Om dit soort klachten te voorkomen, zou je moeten reguleren: elke baan zijn eigen snelheid en slag, en een verdeling van het aantal zwemmers per baan. Vooralsnog gaan we daartoe niet over omdat we dit soort klachten slechts incidenteel ontvangen en het administratieve rompslomp noodzakelijk maakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie