Afbeelding

Overleg over minder openingen Algerabrug

Algemeen 219 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Rijkswaterstaat gaat onderzoeken of het aantal openingen van de Algerabrug in de maanden juli en augustus kan worden beperkt. Dat meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Rijkswaterstaat denkt eraan om de Algerabrug in de zomermaanden slechts één keer te openen, in plaats van de huidige frequentie van twee keer per uur. Ook zou de extra brugopening van 15.50 uur komen te vervallen. De resultaten van het onderzoek moeten begin 2015 bekend zijn. 

Geen totaaloplossing

Twee vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat erkenden tijdens een overleg met wethouders Marco Oosterwijk (economische zaken) en Gerrit Boudesteijn (mobiliteit en bereikbaarheid) dat de brugopeningen voor problemen zorgen voor het wegverkeer. Tegelijkertijd meent de instantie dat er op dit moment geen totaaloplossing is die recht doet aan alle belanghebbenden.

Containervervoer

Inwoners en bedrijven ondervinden grote hinder van de brugopeningen voor plezier- en beroepsvaart. De verwachting is dat het containervervoer - en daarmee de beroepsvaart - de komende jaren sterk zal toenemen. Het gevolg is dat het aantal brugopeningen ook stijgt.

Boudesteijn is met alle belanghebbende partijen in gesprek om een 'Bestuurlijk Platform Algerabrug' op te richten, waaraan Rijkswaterstaat ook zal deelnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden