• Niels Oosterom in 'thuishaven' Krimpen aan de Lek.
• Niels Oosterom in 'thuishaven' Krimpen aan de Lek. Foto: John Wijntjes

Niels Oosterom (BBB) gaat uitdaging in Provinciale Staten aan

Algemeen 1.349 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Niels Oosterom neemt als nummer vier van de kieslijst van de Boer Burger Beweging (BBB) zijn plaats in de Provinciale Staten van Zuid-Holland in. In onderstaande monoloog kijkt de 27-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek terug en vooruit.

“Ik heb me er enigszins op kunnen voorbereiden, want vooraf was de verwachting dat we vier à vijf zetels zouden behalen. Neemt niet weg dat je de uitslag altijd moet afwachten en rekening moet houden met variabelen. Het was voor ons een enorme opsteker dat we maar liefst acht zetels hebben behaald.”

“Ik ben in het dagelijks leven accountmanager in kamerplant-arrangementen. Ik ben met mijn werkgever overeengekomen dat ik twee dagen per week minder ga werken om mijn functie als Statenlid te kunnen uitoefenen.”

Stabiel
“Ik ben nu ruim anderhalf jaar bij de BBB betrokken. Waarom? Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in de politiek en de uitgangspunten van de partij spreken me aan. Caroline van der Plas vind ik bovendien een charismatische persoonlijkheid. Angst dat de BBB net als andere partijen die snel groot werden uit elkaar zal vallen deel ik niet. Er is een stabiele basis. Als ik naar de BBB-fractie van Zuid-Holland kijk, kennen we elkaar nu geruime tijd en hebben we een trainingsprogramma gevolgd. We weten wat er speelt en zijn klaar voor onze taak.”

“Wat mijn precieze portefeuille wordt, wordt deze week besproken. Daar wil ik dan ook niet op vooruit lopen. In het algemeen is stikstof natuurlijk een speerpunt. De BBB wil op landelijk niveau grote knelpunten in de huidige Stikstofwet oplossen. 2030 als het jaar waarin de uitstoot van stikstof moet zijn gehalveerd moet van tafel en het gedwongen uitkopen van boeren is voor de BBB geen optie. We moeten sowieso breder kijken als het gaat om de stikstofaanpak. Ook de industrie en luchthaven Rotterdam The Hague moeten in Zuid-Holland hun steentje bijdragen.”

Uitkleden
“Kijkend naar het platteland, waar ik zelf vandaan kom, moet er een oplossing komen voor het uitkleden van het openbaar vervoer, het wegtrekken van jongeren naar de stad en de bereikbaarheid van gebieden als de Krimpenerwaard in het algemeen. Daar gaan we mee aan de slag.”

“Ik heb er enorm veel zin in en ga deze uitdaging blanco in. Ik heb niet zozeer een ambitie als politicus, ofzo. Ik wil benaderbaar zijn en ga ervoor om de verwachtingen van onze kiezers waar te maken.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie