Afbeelding
Foto: Martijn Kuiler

Horeca mag al gaan proefdraaien in oude loods Van Duijvendijk-werf

Algemeen 2.584 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De ‘smederijloods’ aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel krijgt een toekomst als horecagelegenheid in de nieuw te realiseren wijk op de voormalige scheepswerf Joh. van Duijvendijk. Het monumentale houten werfgebouw moet daarvoor eerst nog wel worden verplaatst op het terrein, echter kan dit nog wel even duren. Daarom wordt bekeken of een horecaexploitant alvast kan gaan proefdraaien in de loods, om het gebied ‘al vroegtijdig tot leven te laten komen’.

De smederijloods gaat plaats bieden aan kleinschalige daghoreca, met daarbij ‘bedrijvigheid’. Daarvoor moet de loods van de voormalige scheepswerf worden verplaatst naar een nieuwe plek op het terrein aan de IJssel. De verplaatsing volgt na de bouw van een nieuw appartementengebouw aan de oostzijde van het terrein. Daarin komen circa 52 woningen, afwisselend van betaalbare appartementen tot luxere varianten. De verplaatsing en tegelijk renovatie van de loods is beoogd voor 2026.

“Tot die tijd staat de smederijloods ‘leeg’”, geeft het college van burgemeester en wethouders aan. “Eerder werd gedacht dat de loods moest worden ontmanteld en opgeslagen, maar dit blijkt niet nodig. Daardoor wordt het mogelijk de loods tijdelijk in gebruik te geven.”

Met de ontwikkelaar van de rijksmonumentale loodsen op de voormalige werf is een gebruikersovereenkomst afgesloten, zodat die op zijn beurt een tijdelijke gebruiker kan huisvesten in het pand. “Op dit moment wordt gedacht aan het laten proefdraaien van een horecaexploitant om de plek al vroegtijdig en ook tijdens de bouwwerkzaamheden tot leven te laten komen. Uiteraard staat de veiligheid hierbij centraal en moet de exploitatie van de horecafunctie niet conflicteren met de bouwwerkzaamheden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie