• 'Rood-wit-blauw' langs de N210.
• 'Rood-wit-blauw' langs de N210. Foto: Media TV

Omgekeerde boerenprotestvlaggen ook in de Krimpenerwaard omgedraaid

Algemeen 1.384 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Naar aanleiding van de grote overwinning van de Boer Burger Beweging (BBB) bij de woensdag gehouden verkiezingen voor Provinciale Staten worden ook in de Krimpenerwaard de omgekeerde protestvlaggen omgedraaid.

Elders in Nederland werd hier al een begin mee gemaakt; de initiatiefnemers in de Krimpenerwaard hebben vrijdagmiddag de eerste vlaggen van hun protest ontdaan. Ofwel omgedraaid, met de vertrouwde rode baan boven. Zaterdag gaan ze hiermee door, want het gaat om nogal wat exemplaren...

Stikstof
De vlaggen werden afgelopen zomer omgekeerd opgehangen op diverse locaties in de Krimpenerwaard, als uiting van (boeren)protest tegen het overheidsbeleid, en dan met name de stikstofplannen.

Met de BBB als verwachte factor van belang in toekomstig beleid is de hoop bij de achterban dat de toekomst voor boeren en burgers er zonniger uitziet.

En dus deden boerenorganisaties, zoals de Farmers Defence Force, afgelopen dagen de oproep om de vlaggen weer op de gebruikelijke wijze op te hangen.

• 'Rood-wit-blauw' langs de N210.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie