Annerieke van Vliet (l) en Barbara Willemsen: klaar voor hun schaatsavontuur.
Annerieke van Vliet (l) en Barbara Willemsen: klaar voor hun schaatsavontuur. Foto: Clips fotografie, Jan van Woerden

Annerieke en Barbara gaan Weissensee-uitdaging aan voor Sophia Kinderziekenhuis

Algemeen 1.741 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Honderd kilometer schaatsen op de Weissensee voor een goed doel: Annerieke van Vliet en Barbara Willemsen gaan ervoor. De twee vriendinnen krijgen op dinsdag 24 januari de sportieve uitdaging voor hun kiezen op het dichtgevroren meer in Oostenrijk.

Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Muziekids-project van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. “We hebben dit doel niet zomaar uitgekozen,” vertelt Annerieke van Vliet, in het dagelijks leven eigenaar van hair & beautysalon Belle Ricci in Krimpen aan den IJssel. “Mijn dochter Suze heeft daar ooit twee jaar doorgebracht nadat bij haar op 13-jarige leeftijd acute lymfatische leukemie werd geconstateerd,” gaat Annerieke van Vliet terug in de tijd.

Muziekids
“Het gaat gelukkig nu goed met haar. Destijds viel me op dat ‘het Sophia’ qua recreatieve mogelijkheden vooral is ingericht op kleinere kinderen. Voor tieners is er amper iets te doen. Daar gaat straks verandering in komen dankzij het project Muziekids, waarbij in het ziekenhuis een muziekstudio en een kar vol muziekinstrumenten wordt gerealiseerd. Dat bracht Barbara en mij op het idee om zelf een sponsoractie te gaan opzetten. In 2021 hadden we dat al eens gedaan door 100 kilometer af te leggen op de elliptigo (crosstrainer, red.). Dat bracht destijds 7.000 euro op. We willen dat bedrag dit keer minimaal evenaren met onze Weisensee-marathonschaatstocht.”

Hartverwarmend
De support tot nog toe is hartverwarmend. Annerieke: “De teller staat inmiddels op zo’n 13.000 euro. Gaaf, he?! Nu willen we door naar 15.000 euro. Barbara en ik zijn supergemotiveerd om te gaan knallen op 24 januari. Uiteraard zijn we volop in training om straks de prestatietocht te kunnen volbrengen. Zelf heb ik vanuit mijn verleden redelijk wat schaatservaring op natuurijs. Ik ben opgegroeid in de directe nabijheid van de Rottemeren, maar dit is natuurlijk andere koek.”

Tenslotte: “Barbara en ik kunnen bijna niet wachten tot we daar op die legendarische Weissensee, bekend vanwege de Alternatieve Elfstedentocht en de duizenden schaatsers die zich daar de komende weken melden, op het ijs staan. Aan adrenaline en enthousiasme geen gebrek. We weten waarvoor en vooral voor wie we het doen en hopen uiteraard dat veel sympathisanten en bedrijven ons willen helpen om ons doel te bereiken.”

Voor meer informatie & meesponsoren: whydonate.nl (wij gaan schaatsen voor Muziekkids).

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden