• Kerst bij Museum Paulina Bisdom van Vliet.
• Kerst bij Museum Paulina Bisdom van Vliet. Foto: aangeleverd

Kersttafel terug in Museum Paulina Bisdom van Vliet

Algemeen 676 keer gelezen

HAASTRECHT • De traditionele kersttafel van Museum Paulina Bisdom van Vliet staat vanaf 10 december weer opgesteld in het huismuseum in Haastrecht. 

Tijdens de laatste twee weken vóór Kerstmis is de antieke, bijna vijf meter lange eettafel met bijbehorende stoelen te bezichtigen in de Eetkamer van Paulina Maria le Fèvre de Montigny-Bisdom van Vliet. De tafel is dan volledig gedekt met Paulina’s eigen kostbare servies, zilver en glaswerk, op een prachtig antiek tafellaken van rozendamast.

Sinds enkele jaren is het een traditie dat de vrijwilligers van het museum in de laatste weken voor kerstmis de tafel in kerstsfeer brengen. Dit jaar is het de eerste keer sinds de restauratieperiode 2020-2022 dat de tafel weer op de oorspronkelijke plek staat: in de Eetkamer van de in 1923 overleden rijke weduwe die haar huis als museum naliet.

Vorig jaar was nog een alternatieve kersttafel ingericht in het naast het museum gelegen Koetshuis, omdat de Eetkamer toen nog niet toegankelijk was.

Het museum past speciaal voor de ingerichte tafel zijn openingstijden aan, zodat meer mensen de gelegenheid hebben de tafel - en de rest van het museum - te bewonderen. Het museum is in de periode van 10 tot en met 23 december geopend van dinsdag tot en met zondag (op de maandagen gesloten), steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie