Afbeelding
Foto: Delta Netwerk

Aanleg glasvezel in Lekkerkerk/Krimpen aan de Lek; nieuwe campagne in Schoonhoven, Bergambacht en Ammerstol

Algemeen 2.682 keer gelezen

REGIO • Delta Netwerk begint binnenkort met de daadwerkelijke aanleg van glasvezel in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. De animo in deze kernen blijkt dermate groot, dat er een vervolg aan kan worden gegeven. Dit is eveneens reden om een soortgelijke campagne te beginnen in Schoonhoven, Bergambacht en Ammerstol. 

Alle voor glasvezel geschikte woningen in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dus ook van huiseigenaren die zich niet hebben aangemeld. “Door in één keer alle woningen mee te nemen hoeft de straat maar één keer open en blijft de overlast beperkt”, stelt Marcel Dekker namens Delta Netwerk. “Tot 31 oktober krijgen inwoners van Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden zonder aansluitkosten. Ook het welkomstaanbod bij de providers geldt tot deze datum.”

De werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel gaan binnenkort van start. Dekker: “Het werk begint met een schouw langs alle woningen in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek om te kijken waar de aansluiting in de woning kan worden geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in de woning zijn.”

Nieuwe campagne
Ondertussen begint Delta Netwerk ook een glasvezelcampagne in het oostelijk deel van Krimpenerwaard. “In de kernen Schoonhoven, Bergambacht en Ammerstol zal eveneens een zogenaamde vraagbundeling plaatsvinden”, meldt Dekker. “Als 20% van de inwoners voor 25 januari 2023 een glasvezelabonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders op het netwerk van Delta Netwerk, komt ook daar glasvezel.”

Inwoners van Schoonhoven, Bergambacht en Ammerstol die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan op www.deltanetwerk.nl een postcodecheck worden gedaan om te kijken of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Melden inwoners zich voor 25 januari 2023 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. De abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder zijn voor de woningeigenaar/huurder.

Om inwoners te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel organiseert Delta Netwerk informatieavonden. Deze vinden plaats op maandag 7 november bij Baraq in Schoonhoven; woensdag 9 november in De Waard te Bergambacht; maandag 14 november in Het Gebouw te Ammerstol en woensdag 16 november bij het Schoonhovens College te Schoonhoven.

Ook is er dinsdag 22 november (aanvang 19.30 uur) een online-informatieavond waarop belangstellenden kunnen inschakelen. Aanmelden hiervoor kan via www.deltanetwerk.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden